FIT

Savjeti s kojima će vježbanje kod kuće dati maksimalan rezultat!

Važne smjernice s koje neće razočarati!

Tijekom karantene koja je sada na svu sreću iza nas, vježbanje kod kuće nametnulo se kao jedina opcija koja nam je mogla pomoći da ojačamo tijelo, ali i um. Iako sada imamo mogućnost vježbanja u raznim varijantama, odnosno mjestima, vježbanje u udobnosti vlastitog doma i dalje je sjajna opcija koja donosi brojne benefite, ali i zamke kojima valja spretno doskočiti.

Vježbanje kod kuće ima mnoge prednosti, no također krije i sitne zamke koje nas u konačnici mogu spriječiti da dođemo do željenog rezultata. Jedna od prvih svakako je vrijeme, odnosno raspored treninga. Vježbamo li kod kuće, kada ćemo krenuti ovisi isključivo o nama, stoga nije naodmet napraviti raspored treninga, baš kao da pohađate određeni  program u teretani. Tako ćete teško preskočiti trening ili ga odgoditi za par sati poslije, a u konačnici i prebaciti za sutra. Sljedeće što predlažemo jest da trening ne 'ugurate' u kratak vremenski period koji nije dovoljan za kvalitetno zagrijavanje ili istezanje jer iako vježbate kod kuće, to ne znači da vam je sve skupa potrebno manje vremena nego u teretani.

Vrlo bitan faktor je i oprema, a budući da pretpostavljamo da vam je potrebna samo prostirka ili bućice, nabavite baš to u specijaliziranim trgovinama. Budete li koristili neki drugi vid težine, vrlo brzo ćete naići na nezgodne situacije koje će vas demotivirati ili pak natjerati da određene vježbe preskačete samo zato što nemate odgovarajuće rekvizite. Ovdje se ubraja i odjeća, vježbajte u nečemu udobnom i neopterećujućem te svakako izbjegnite pidžame i slične kućne outfite.

I na kraju, kada ste napravili raspored i pribavili sve potrebno, sljedeći korak je odabir pravog programa koji odgovara vašoj fizičkoj spremi i snazi, kao i konačnom cilju. Mi smo u nastavku izdvojili jedan od odličnih programa poznate fitness trenerice kojima možete pristupiti u svega nekoliko klikova, stoga predlažemo da što prije provjerite čemu je riječ.


Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 22.09.2020. u 14:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p