FIT

Savjeti uz pomoću kojih će vaš trening biti znatno efikasniji

Fitness ciljevi nikada nisu bili lakše ostvarivi

Proljeće je vrijeme u kojem najčešće okrećemo onaj odlučujući list papira na kojem su zabilježene sve promjene kojima težimo. Zasigurno je već svima dobro poznata činjenica da je za lijepu figuru potrebna pravilna prehrana, no da bi svoje tijelo u potpunosti oblikovali, fizička aktivnost je također neizbježna!

Moramo priznati kako se ponekad ne možemo odlučiti dali nam je teže pridržavati se kvalitetne prehrane ili redovitih treninga, no iako su naši rasporedi redovito pretrpani raznovrsnim obavezama, to nikako nije izgovor za preskakanje treninga. Nedostatak tjelesne aktivnosti boljka je modernog doba i općenito suvremenog načina života, stoga je svaki trening zlata vrijedan. No, da bi od našeg treninga izvukli ono najbolje, nije naodmet znati nekoliko trikova kako bi on bio što efikasniji a rezultati što bolji.Hidratacija je nešto što često smetnemo s uma kada govorimo o mršavljenju i efikasnom treniranju, no ona je poprilično nužna kako ne bi svoje tijelo doveli do dehidracije. Tijekom treninga potrebno je popiti najmanje 4 dcl vode tijekom jednog sata, a ako vaš trening traje više od sat vremena, vodu možete zamijeniti s nekim oblikom sportskog napitka, samo vodite računa da ne sadrži šećere. Također nakon treninga nagradite svoje tijelo napitkom koji sadrži idealan omjer ugljikohidrata i proteina kako bi oporavili svoje mišiće. Nadalje, prehrana prije samog treninga je također važna, pa se preporučuje konzumacija hrane 2 sata prije treninga i to lagane proteine i složene ugljikohidrate koji će osigurati sporo oslobađanje energije tijekom treninga.

No, osim same prehrane i konzumiranja vode, vrlo je važno da ste na svom treningu odmorni. Umor dovodi do toga da nismo koncentrirani na sam trening, a što se često odražava i na nepravilno izvođenje vježbi. Ovakav odnos najčešći je uzrok brojnih povreda, stoga vodite računa da ste u potpunosti posvećeni svom treningu. Dobar workout buddy odlična je ideja ako vam nedostaje discipline i motivacije kako bi svoje treniranje zaista pretvorili u zdravu naviku, pa nije naodmet pronaći dobrog partnera s kojim ćete ostvariti sve svoje fitness ciljeve!

@sarahs_day

Foto: Instagram
Objavljeno: 16.04.2019. u 14:24

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p