FIT

Učvrstite stražnjicu praktičnim pilates vježbama

Jednostavne vježbe koje obećavaju odličan izgled!

Proljetni dani u nama bude energiju i dobro raspoloženje, pa nije neobično baš tada odlučiti se na promjene na polju životnog stila. Zdrava prehrana i uvođenje fizičke aktivnosti jedne su od najčešćih odluka, a činjenica kako jedno povlači drugo i neophodno je kako bi rezultat bio zadovoljavajuć, dodatno nas motivira na korisne promjene koje neće imati samo blagotvoran utjecaj na izgled, već i na cjelokupno zdravlje.

Vježbanje je najčešće posljedica želje za gubitkom kilograma, no ipak postoje i oni koji vježbaju jer to vole, zdravo je i korisno ili pak žele učvrstiti pojedine dijelove tijela bez da gube na težini. Imate li i vi takvu želju, pilates vježbe odličan su odabir jer njihovim prakticiranjem nećete nužno smršavjeti, a imaju itekako pozitivno djelovanje na učvršćivanje i zaglađivanje kože. Stražnjica je definitivno jedan od onih područja tijela koji se smatra problematičnim, odnosno lako nakuplja masnoće te gubi na elastičnosti. Osim vježbi, lijepa stražnjica zahtjeva pravilnu i uravnoteženu prehranu, kao i dovoljan unos tekućine koji će spriječiti nastanak celulita. Pilates vježbe za stražnjicu na prvi pogled ne izgledaju zahtjevno jer se radi o statičnoj formi vježbi, no zapravo su iznimno zahtjevne nemate li kondicije jer zahtijevaju izdržljivost. Naravno, kao i u svakom obliku vježbanja, i pilates vježbe dolaze u nekoliko stupnjeva zahtjevnosti, pa ono najbolje što možete učiniti je da sami zaključite kojoj razini pripadate te ne forsirate tijelo. S vremenom, postat ćete jači i izdržljiviji, a samim time i spremni za prakticiranje nešto zahtjevnijih vježbi. Vježbanje je proces koji rezultate ne daje preko noći te zahtjeva konstantan rad, no budete li ustrajni i uporni rezultati sigurno neće izostati.

U nastavku smo izdvojili odličan video u kojem ćete pronaći sjajne primjere pilates vježbi za stražnjicu koje već sutra možete isprobati.

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 22.05.2019. u 14:03

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p