VJEŽBANJE

Plank: savršena vježba za sagorijevanje masnih naslaga

Svega jedna vježba potrebna je za odličan izgled!

Kada govorimo o mršavljenju i učvršćivanju tijela, vježbe koje nam ponajprije padnu na pamet zasigurno su one kardio ili specijalizirane vježbe za određeno područje, ali postoji još jedna vrsta koja je savršen izbor za jačanje tijela, učvršćivanje, ali i mršavljenje.

Plank je jedna od najrasprostranjenijih vježbi, a razlog zašto je to tako leži u činjenici kako se radi o vježbi koja istovremeno zateže tijelo, ali i topi masnoće. Naime, plank na prvi pogled ne izgleda previše zahtjevno, ali jednom kada pokušate izvesti ovu vježbu, vrlo brzo ćete uvidjeti da je itekako zahtjevna. Vrlo bitno za naglasiti je kako bi plank bio uspješan te u konačnici dao pozitivne rezultate, iznimno važno njegovo pravilno izvođenje. Samo izvođenje, odnosno pozicioniranje nije zahtjevno jer jedino što zahtjeva je da se podlakticama ili rukama upirete u pod, a donji dio tijela držite napet u ravnini. Loša izvedba može biti uzrok brojnim nuspojavama, a jedne od njih su i neugodne ozlijede, a to je, možemo se složiti, sigurno nešto što želite izbjeći.

Vrlo bitna stavka izvođenja plank vježbe je i pozicija vrata koji uvijek mora biti u ravnini s kralježnicom, a za početak savjetujemo da ne pretjerujete s minutažom izvođenja jer ćete tako kompromitirati formu. Za početnike, idealno je vježbu izvoditi u intervalima po 30 sekundi, a kanije kada dovedete tijelo u bolju formu, povećati minutažu. Osim pozitivnog učinka na izgled, plank dobro utječe i na zdravlje jer smanjuje bol u leđima i kralježnici te poboljšava fleksibilnost. Dodatan razlog zbog kojeg volimo ovu vježbu je i to što plank možemo izvoditi bilo gdje bez dodatne opreme, stoga započeti možete već danas.

Objavljeno: 25.07.2019. u 10:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p