FIT

Vježbe idealne za sve one koji svoj dan uglavnom provode sjedeći!

Opuštajući tretman nakon napornog radnog dana!

Jeste li se ikada zapitali koliko dnevno vremena provodite sjedeći? Možda još uvijek nema realizirane aplikacije koja bi mjerila sate i sate našeg sjedenja, kao što računaju primjerice korake, no ako se zamislimo, možemo primijetiti kako veliki dio dana provodimo upravo u ovom nepovoljnom položaju. Kada kažemo nepovoljnom, mislimo na onaj polupogrbljen položaj zbog kojeg dolazi do problema s leđima, ali i bolova u vratu, a u nastavku otkrijte kako ove negativne posljedice i spriječiti!

Iako često znamo svoj životni tempo opisivati kao užurbani, činjenica jest da sve oko sebe zaista obavljamo u što kraćem mogućem roku, a da pri tome ne napravimo neki zavidan broj koraka. Sjedenje je nešto što uvelike obilježava našu svakodnevicu, od uredskih poslova, cjelodnevne vožnje u autu ili u drugim prijevoznim sredstvima, pa do provođenja svakog slobodnog vremena ispred TV ekrana. Jedan od najčešćih razloga zašto uopće dolazi do viška kilograma, pored nepravilne prehrane, jest nedostatak kretanja, odnosno aktivnosti, no ovdje nije samo riječ o lijepom i zavodljivom izgledu, već je veći naglasak zapravo na našem zdravlju. Previše sjedenja nepovoljno djeluje na mišiće, koji s vremenom postaju slabi i kruti, a također dolazi i do skraćivanja tetiva i ligamenata, što uzrokuje loše držanje i bolove u leđima.

Ono što možete napraviti jest povećati svoju svakodnevnu aktivnost, pa tako možete uvesti aktivne pauze na poslu ili zamijeniti nekoliko stanica vožnje busom opuštajućom šetnjom. Također ono što vam može pomoći su i vježbe koje možete odraditi nakon završetka radnog dana, a za koje nije potrebno puno vremena ili kondicije da biste ih ispravno izveli!

Foto: Instagram, youtube
Objavljeno: 16.09.2020. u 13:53

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p