FIT

Zabavne aktivnosti koje mogu zamijeniti kardio vježbe

Zabavnim putem do fit izgleda!

Vježbanje je aktivnost koja bi trebala biti sastavni dio tjednog rasporeda, no ipak usprkos tome da je svima dobro poznata činjenica kako je tjelovježba iznimno zdrava i potrebna da bi tijelo pravilno funkcioniralo, pokrenuti se i započeti je jedan od najtežih koraka, ali srećom postoje odlične alternative s kojima će vježbanje biti lako i zabavno.

Bez obzira imate li višak kilograma koji želite izgubiti, učvrstiti tijelo ili jednostavno održavati formu, vježbanje je aktivnost koji je teško zavoljeti i prakticirati u kontinuitetu. Kadio vježbe zasigurno su jedan od najrasprostranjenijih metoda vježbanja za gubitak kilograma, no nije rijetkost da se nakon određenog perioda jednostavno odustane. Kako bi vježbanje bilo sastavni dio vašeg života potrebno ga na napraviti zabavnim i ugodnim te ga prilagoditi osobnim preferencama. Kardio vježbe, koje mogu biti poprilično dosadne, možete zamijeniti s nekoliko zanimljivih alternativa s kojima nećete niti imati dojam napornog vježbanja.


@happilygrey

Vožnja biciklom je nešto što na ulicama gradova vidimo sve češće, no ipak gradska vožnja ne može parirati kardio treningu, stoga pričekajte vikend te kreirajte rutu biciklom koja je zahtjeva onoliko da sagorijevate kalorije i topite masti. Naime, rutu je potrebno prilagoditi fizičkoj spremi te ako je ona na početku, budete ustrajni i u vrlo skorom vremenu bit ćete u mogućnosti savladati neke zahtjevnije rute koje će vas držati zdravim, poletnim i zadovoljnim. Sljedeća zabavna aktivnost definitivno je rolanje. Rolanje aktivira gotovo sve mišiće na tijelu s naglaskom na noge i stražnjicu, stoga nakon određenog vremena na tom području možete očekivati vrlo značajne promjene. Ovaj oblik rekreacije iznimno je zabavan u paru te od njega možete napraviti zajedničko druženje koje će istovremeno biti korisno i zabavno. Posljednja aktivnost kojoj možete zamijeniti kardio vježbe je igra, odnosno istrčavanje vašeg psa. Bez obzira koju vrstu imali, psi vole trčanje te budite sigurni da ćete uvijek imati para za ‘vježbanje’. Ono što će rekreirati kardio vježbe je promjena intervala i brzine vježbanja, a to je nešto što se u igri sa psima često događa. Za koju god se alternativu odlučili, imajte na umu da je za sve rezultate potrebno vremena te se radi o vježbanju koje je odličan način želite li se u svoju svakodnevicu polako uvesti fizičku aktivnost koja će imati mnoge blagodati.

Foto: Instagram
Objavljeno: 12.04.2019. u 12:58
Tagovi: kardio, vježbanje

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p