FIT

Zašto je tenis sjajan odabir za sve one koji žele izgubiti kilograme i učvrstiti tijelo?

Odličan i dinamičan sport koji daje rezultate!

Postoji li išta bolje od aktivnosti koja je zabavna, uvijek drugačija i dinamična, a pritom odlična za oblikovanje tijela? Sve to objedinjuje tenis, popularan sport koji ove jeseni jedva čekamo rekreativno upisati. Vrlo je često mišljenje kako je tenis namijenjen isključivo profesionalcima, no realnost je ponešto drugačija te uz dobru i relativno kratku poduku, vrlo brzo baš svatko može 'uhvatiti' osnove, a naravno s daljinom vježbom, uvelike poboljšati vještinu igranja.

Kao što smo spomenuli, tenis nikako nije rezerviran isključivo za profesionalce, već i sve one koji svoju svakodnevicu žele upotpuniti aktivnošću koja donosi brojne benefite. Naime, tenis je vrlo izazovan sport prilikom kojeg se aktiviraju mišići cijelog tijela, potiče se motorika i okretnost, kao i sama kondicija. Sve to vodi ka vrlo efikasnom skidanju neželjenih kilograma, ali i učvršćivanju tijela na način koji nije nimalo dosadan niti suhoparan. Upravo je monotonija jedan od glavnih razloga zbog kojih prestajemo s vježbanjem, no kod tenisa to nikako neće biti slučaj. Naravno, osim tjelovježbe, kako biste postigli stopostotni rezultat valja prilagoditi i modificirati prehranu. Potrebno je izbaciti nezdrave ugljikohidrate, povećati unos sezonskog voća i povrća, a veliki fokus je i na dovoljnom unosu tekućine. Što se tiče slatkiša, ako ste u procesu mršavljenja, predlažemo da se ograničite na jednu poslasticu tjedno, a potom kada dođete do željene težine, balansiranjem održavajte dobiveno.

Budući da je tenis početnicima poprilično izazovan, u nastavku donosimo video s kratkim uputama koje će vas pobliže upoznati s ovim odličnim sportom i zasigurno natjerati da već danas potražite gdje ga možete rekreativno upisati!

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 14.09.2020. u 00:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p