FIT

Zašto je vježbanje na otvorenom sjajna prilika koju morate iskoristiti?

Fit linija uz zdrav, svježi zrak!

Sada kad ljeto sve brže dolazi svom kraju, nakon nekoliko tjedana opuštanja i uživanja, pravi je trenutak da se vratite uobičajenim rutinama koje uključuju tjelovježbu. Naime, blagodati vježbanja na otvorenom doista su mnoge, stoga nema baš nikakvog razloga da nadolazeće lijepo vrijeme ne iskoriste za rekreaciju koja će pospješiti bolje raspoloženje, ali i rezultate.

Kao što smo spomenuli, vježbanje na otvorenom divan je oblik rekreacije koji je puno zdraviji i potrebniji od onog u zatvorenom prostoru. Jasno je da ta mogućnost uvelike ovisi o tome kakvo je vrijeme, no upravo zato valja iskoristiti svaki mogući trenutak i izaći van. Postoji pregršt načina vježbanja koje možete raditi na otvorenom, od trčanja, različitih raskoraka i sličnih kombinacija, a nije rijetkost da popularni gradski parkovi imaju vanjske teretane s različitim spravama. S druge strane, pratite li neki određeni program, niti on nije isključen za izvođenje vani. Krov zgrade ili balkon, ali i dio parka samo su neke od opcija i mogućnosti koje će vas u potpunosti osvojiti. Kako bi vježbanje izvan zatvorenog prostora proteklo s lakoćom, treba imati na umu nekoliko čimbenika. Prikladna odjeća jedan je od prvih, dakle nemojte se preobući, ali vodite računa o tome da vam nije niti hladno. Prostirke i slični dodatci također su potrebni, kao i dovoljno tekućine da biste hidratizirali tijelo. Kada sve to imate, potrebno je samo malo dobre volje i upornosti, i rezultati zasigurno neće izostati

Kako bismo vas inspirirali i potaknuli na vježbanje vani, u nastavku donosimo kratak video koji pokazuje na koji način to činiti!

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 27.08.2020. u 11:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p