GASTRO

Zdravi recept za savršeni banana kruh koji morate isprobati!

Sladak obrok koji možete jesti bez grižnje savjesti

Banana kruh, možda čak poznatiji kao Banana bread, u posljednjih par godina postao je jedna od popularnijih slastica koja je savršen obrok za doručak, užinu ili desert; osim što je izvor zdravih ugljikohidrata, vrlo je ukusan, a možete ga kombinirati s raznim namirnicama – slanim i slatkim!

Jedan od razloga zbog kojeg se ovaj recept često pronađe u našoj kuhinji jest činjenica da će vam za pravi banana bread trebati prezrele banane koje izbjegavamo jesti sirove, stoga je ovo odličan način da iskoristite ovu namirnicu koja bi inače vrlo vjerojatno završila u smeću. Iako su recepti za Banana bread uglavnom jednostavni i slični, podložni su varijacijama na temu, stoga ćete danas lako pronaći varijante s kombinacijom različitog voća, krema i ostalih, najčešće kaloričnih dodataka. Zato smo za vas pripremili nešto zdraviju varijantu omiljenog kruha koji je jednako ukusan, a kojega možete jesti bez grižnje savjesti!

Sastojci:

• 3 zrele banane
• 2 jaja
• pola šalice kokosovog ulja
• jedna žličica stevije
• 150g usitnjenih zobenih pahuljica
• 50g kokosovog brašna
• jedna žličica praška za pecivo
• pola žličice cimeta

Prirema:

Pripremljene banane stavite u posudu te ih zgnječite vilicom. U posebnoj posudi istucite jaja koja ćete potom dodati zgnječenim bananama, a po želji dodajte i aromu vanilije. Za to vrijeme pomiješajte sve suhe sastojke; zobene pahuljice, kokosovo brašno, prašak za pecivo, cimet i vaniliju u prahu. Posljednji korak je dobro promiješati suhe i mokre sastojke koje ćete potom izliti u kalup za kruh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje kako se smjesa ne bi zalijepila za podlogu. Smjesu pecite 40 minuta na 180 stupnjeva!

U slast :)

Objavljeno: 20.02.2020. u 11:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p