FIT

Želite li čvrsta bedra, ovo je vježba koju nikako ne smijete preskočiti!

Odličan način kako do zategnutih, fit bedara!

Uz stražnjicu i trbuh, noge su zasigurno područje koje nam zadaje najviše muke kada govorimo o vježbanju i učvršćivanju. Naime, kako bismo postigli željeni izgled nogu, osim generalnih vježbi u koje su noge uključne, potrebno je prakticirati i one specijalizirane, a srećom postoji jedna multifunkcionalna s kojom ste već sigurno jako dobro upoznati!

Kada govorimo o čučnjevima, prva asocijacija zasigurno je stražnjica i njezino učvršćivanje, no čučnjevi su jedna od glavnih vježbi za postizanje nogu iz snova. Ova vježba istovremeno aktivira različite skupine mišića, a savršen je odabir želite li čvrsta i zategnuta bedra. Većini žena spomenuto područje upravo je jedno od najproblematičnijih, stoga su se čučnjevi pokazali kao funkcionalna i višenamjenska vježba s odličnim pozitivnim učinkom.

Što se tiče izvođenja ove vježbe, od velike je važnosti da ju izvodite pravilno jer će samo u tom slučaju rezultati biti stopostotni, a smanjujte i rizik od ozlijede. Dobra vijest je i ta što vam za čučnjeve nije potrebna teretana, već u udobnosti vlastitog doma možete odvojiti određeno vrijeme i napraviti nekoliko serija. Kao i kod svake vježbe, potrebna je ustrajnost i dugotrajnost, ali jednom kada krenete prvi rezultati bit će vidljivi vrlo brzo kao dovoljno dobar poticaj za još ustrajniji nastavak.

U nastavku potražite video koji prikazuje pravilno izvođenje čučnjeva!

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 11.02.2023. u 16:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p