FIT

Želite li istovremeno oblikovati struk i stražnjicu, ovo je vježba s kojom to možete vrlo brzo!

Za fit, ali i zdravo tijelo!

S dolaskom nešto toplijih dana i skidanjem nekoliko slojeva odjeće, polako dolazi na vidjelo nekoliko kilograma viška ili pak oblik tijela s kojim nismo u potpunosti zadovoljni. Naime, struk i stražnjica su ‘bolna’ točka mnogim ženama, ali malo tko zna da postoje jednostavne, a vrlo učinkovite vježbe koje istovremeno učvršćuju oba dijela tijela!

Plank je vježba čije pozitivne učinke svi znamo, no ipak nije naodmet ponoviti. Plank ili daska je statična vježba koja istovremeno aktivira sve mišiće tijela, a sjajna je jer poboljšava snagu i izdržljivost, ali i zato što prilikom izvođenja primarno koristimo mišiće trbuha, stražnjice i tetive. No, ovog puta u fokusu nije običan plank već onaj bočni. Ova varijanta je mnogima nešto izazovnija jer iziskuje jako dobar balans, odnosno ravnotežu, ali jednom kada uhvatite ritam, bez bočnog planka nećete moći odraditi niti jedan trening.

Bočni plank aktivira iste mišiće baš kao i običan, a povlačite li noge prema gore, dodatno radite na području trbuha i stražnjice. Isto tako, bočni plank možete modificirati na nekoliko načina, a od kojih svaki od njih i više nego pozitivno utječe na cijelo tijelo s naglaskom na struk i stražnjicu. Upravo zato, koliko god je na početku jako težak, bočni plank je fit saveznik s kojim ćete vrlo brzo vidjeti prve rezultate i koji će vas potaknuti na daljnje vježbanje i to ne samo zbog atraktivnog izgleda, nego zbog osjećaja koji postaje nezamjenjiv.

U nastavku smo izdvojili odličan video s raznim varijantama plank vježbi koji uključuje i bočnu inačicu!


Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 22.05.2022. u 17:41

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p