FIT

Želite se riješiti viška kilograma koje ste nakupili tijekom karantene? Pokušajte s vodom!

Koliko je vode zapravo potrebno piti za lakše mršavljenje?

Iako smo gotovo svi na početku izolacije imali u planu ovo vrijeme iskoristiti za rad na idealnoj tjelesnoj kilaži te konačno ljetne mjesece dočekati u sjajnoj formi, stvaranje neke nove rutine, pogotovo u tako stresnim mjesecima i nije baš najjednostavniji zadatak. U neznanju nošenja sa stresom i neizvjesnost koju donosi sama pandemija, mnogi su utjehu pronašli u kaloričnoj hrani i njezinom prekomjernom unošenju, stoga je sada potrebno malo više truda kako bi brojka na vagi bila ona kojoj zapravo cijelo vrijeme težimo!

Kada je postizanje idealne brojke na vagi u pitanju, nema toga što ne bismo pokušali, a da nam taj proces bude barem mrvicu jednostavniji. Ipak, još uvijek čarobni štapić ne postoji s kojim ćemo tako lako izbrisati sve one dane kada nam se nije dalo trenirati, kao i prekomjernu količinu hrane koju smo unijeli u svoj organizam, no to ne znači da dobro provjeren recept za postizanje željenog izgleda, pravilnu prehranu i redovito treniranje, ne možemo upotpuniti i nekim malim, ali korisnim trikovima. Tako mršavljenje možete pospješiti povećavanjem unosa količine vode, odnosno osam čaša koje su preporučeni dnevni unos. Ako vam ovaj savjet zvuči pomalo banalnim, sjetite se samo kada ste zadnji put zapravo popili vodu i koliko vam je ta navika česta?

Unos vode neophodan je za zdravo funkcioniranje organizma, pogotovo za vrijeme nešto toplijih mjeseci kada se češće i znojimo. Ono što će vam olakšati da ovu zdravu naviku zaista krenete prakticirati jest da uvijek imate kraj sebe bočicu s vodom, koja će biti podsjetnik da nagradite svoje tijelo tekućinom. Zamka kod hidratiziranja tijela jest i zabluda da je svaka tekućina dobra, što nikako nije slučaj. Sokove i ostale kalorične napitke potrebno je izbjegavati, a ako vam je obična voda neprivlačna, uvijek ju možete obogatiti namirnicama poput limuna, krastavaca, cimeta isl. koje su poznate po tome da pripomažu gubitku kilograma.

Objavljeno: 22.05.2020. u 09:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p