FIT

Znate li koja vježba u isto vrijeme zateže stražnjicu i noge, a prve rezultate daje vrlo brzo?

Vježba koju ne preskačemo!

Dolaskom nešto toplijih dana onih nekoliko kilograma viška koje smo nakupili tijekom zime počinju nam zadavati probleme. Ipak, svemu je vrlo lako doskočiti ako u svoj dnevni ritam uvrstite tjelovježbu koja osim što će poboljšati izgled, ima i brojne druge benefite. Naime, tjelovježbom pokrećemo cijelo tijelo i organizam, zdraviji smo i poletniji, a izgled tada dođe kao ‘šlag na vrhu torte’ koji je neupitno sjajna motivacija za dalje!

S obzirom na to da je najteže krenuti i napraviti onaj prvi korak, nešto brži prvi rezultati odličan su način kako nastaviti s tjelovježbom i ne izgubiti motivaciju. Iako je za one željene i potpune rezultate potrebno vremena i ustrajnosti, maleni pomak čini veliku stvar u našem pogledu na tjelovježbu, a u tom slučaju vježba penjač nameće se kao odličan izbor. Penjač ili mountain climber je vježba koja istovremeno učvršćuje stražnjicu i noge, ali i cjelokupnu jezgru tijela. Također, penjač je odličan odabir za sve one koji žele poboljšati izdržljivost i kondiciju, a samo izvođenje je vrlo jednostavno i praktično jer ne iziskuje nikakvu dodatnu opremu što znači da nema mjesta izgovoru.

Kako biste pravilno izvodili penjača tijelo je potrebno postaviti u plank poziciju i naizmjenično povlačiti noge prema prsima, a ono na što valja pripaziti je na to da dlanovi budu u ravnini s ramenima te na ravna leđa. Ova vježba je uvijek rado viđen ‘gost’ na kardio treninzima, ali možete ju izvoditi i samostalno u udobnosti vlastitog doma, stoga ako tražite efikasnu vježbu koja daje rezultate, penjač je nepogrješiv odabir!

U nastavku potražite koristan video koji pokazuje kako ispravno izvoditi ovu vježbu!


Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 30.05.2023. u 01:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p