BEAUTY

Kako stati na kraj iskrivljenim standardima ženske ljepote?

#ShowUs pokret stvoren je od žena za žene

Činjenica jest kako biti žena u modernom društvu i nije baš najjednostavniji zadatak. Ljestvica očekivanja suludo je postavljena, pa se tako danas od žene očekuje da bude sve; uspješna u svojoj karijeri, sjajna domaćica, majka, žena, prijateljica te da uz sav taj multitasking izgleda apsolutno besprijekorno. Tako se modernim ženama ne oprašta koja kila viška ili pak vidljivi znakovi starenja koji su već odavno predstavljeni kao nebriga o vlastitom izgledu, no veliku ulogu u kreiranju ove nerealne percepcije moderne žene imaju upravo mediji, stoga je pravo vrijeme da se to promjeni!

Koliko puta ste se do sada pogledali u zrcalo i jednostavno niste bili zadovoljni s onime što vidite? Žene u modernom svijetu itekako su poznate po tome da im je multitasking uža specijalnost, ali i također da u svega nekoliko sekundi mogu nabrojati sve što bi željele promijeniti na sebi ili još gore, što na sebi ne vole vidjeti! Iskrivljena percepcija sebe postala je dio naše svakodnevice, a pritisak pojavom društvenih mreža koje ne toleriraju nesavršenosti iz dana u dan je sve veći. Istraživanja su pokazala kako čak 67 % žena osjeća pritisak od strane društvenih mreža i samih medija kada je fizički izgled u pitanju i to u mjeri da osjećaju duboko nezadovoljstvo vlastitim odrazom u ogledalu, dok s druge strane, nešto veći postotak žena, točnije njih 70 %, smatra kako bi se slika o vlastitom izgledu značajno popravila kada bi mediji i društvene mreže potencirale njihov stvarni izgled!

Matea Rozina Nikšić

Magda Smojver 

 Upravo iz tog razloga nas je razveselila ideja da se priključimo sjajnom projektu iza kojeg stoji Dove, naziva #ShowUs, a koji je namijenjen ženama koje znaju što žele, ne boje se to pokazati i neizmjerna su podrška jednoj drugoj. Kako našu redakciju čine upravo takve žene, odlučile smo ne uklapati se u nametnute standarde ljepote, koje je svakim danom sve teže pratiti te svojim primjerom potaknuti pozitivne promjene i to na najjednostavniji mogući način - biti svoje! Ponekad umorne, s punđom na glavi, bez teškog make upa na licu, u odjeći u kojoj se osjećamo najudobnije, Matea Rozina, Magda, Doris, Korana i Ana odlučile su postaviti neke nove standarde ljepote koji će svakodnevicu učiniti mrvicu ljepšom.

Doris Ostreš

Ovim malim promjenama pridružile smo se velikom Dove pokretu kako bi pokazale da ljepota ne poznaje samo jedno lice te da je ljepota puno više od fizičkog izgleda! Također ovakvu sjajnu redakcijsku atmosferu u kojoj je žena ženi najveća podrška želimo vidjeti svuda oko sebe, stoga se i vi pridružite pokretu objavom vlastite fotografije, omiljene jutarnje rutine ili posebne osobe u svom životu uz nezaobilazni hešteg #showus i postanite ključna karika lanca koji širi samo dobre vibracije i pozitivne misli! Stanimo na kraj iskrivljenim standardima ljepote i iskrivljenom prikazu žena u Hrvatskoj te pokažimo kako ljepota ima bezbroj lica!

Ana Bacinger 

Korana Marović

Foto: Zvonimir Ferina
Objavljeno: 26.10.2019. u 11:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p