FIT

Ključni razlozi zbog kojih ne možete ‘skinuti’ višak kilograma

Radite li neku od ovih pogrešaka?

Ako još uvijek niste upisali teretanu, ozbiljno razmišljate o tome. Ako još uvijek niste kupili sve s odjela zdrave hrane, razmišljate i o tome. I ako vam na vision boardu za 2024. nisu slike vitkih ženskih tijela, misli su vam fokusirane na to. Zašto? Zato što je početak godine kad nam je nametnuto to da moramo željeti promijeniti sve u svom životu uključujući i svoje tijelo.

E pa možda je vrijeme da se pogledate u ogledalo i kažete sami sebi: „Take it easy January“. Možda je ovo godina kada ćete naučiti zavoljeti svoje tijelo takvo kakvo jest, a u međuvremenu ovo su 3 razloga zašto ne možete smršavjeti koliko god se trudili.

Možda to jednostavno ne želite. Iako imate u glavi sliku sebe u nekom drugom konfekcijskom broju, možda to podsvjesno ne želite i zapravo volite sebe takvu kakva jeste. Možda uživate u životu:obožavate druženja s frendicama uz finu hranu i čašu vina, volite pojesti neke grickalice uz dobar film ili vam srce zatreperi kad vidite da se u gradu otvorio neki novi restoran. Možda još uvijek niste naučili uživati u treninzima. Možda vam pomisao na dijete stvara stres. I to je skroz okej. Možda je okej paziti kad vam se pazi, a uživati kad vam se uživa. Možda ovaj siječanj nije mjesec u kojem ćete ostvariti sliku mršave sebe, ali ćete itekako poraditi na slici sretnije sebe.

Možda postoji neki zdravstveni problem. Ako ste isprobali sve dijete, oblike vježbanja i internetske savjete možda bi bio dobar trenutak za posjet liječniku. Različiti zdravstveni problemi, kao što su hormonski poremećaji, metabolički problemi ili druge medicinske stanice, mogu značajno utjecati na proces mršavljenja. Liječnik će vam pomoći identificirati potencijalne medicinske uzroke problema s mršavljenjem i predložiti prilagođeni plan liječenja ili uputiti na daljnje konzultacije s drugim stručnjacima poput nutricionista ili endokrinologa.

Možda su razlog svi ostali razlozi. Ponekad zdrava prehrana i odlasci u teretane nisu dovoljni da skinemo višak kila. Kako bi naš organizam funkcionirao pravilno potrebno je uvesti pravilan bioritam i spavati dovoljno. Potrebno je ne biti pod stresom. Potrebno je imati odgovarajuću genetiku. Potrebno je imati odgovarajuće vremenske, životne, poslovne i financijske uvjete.

Doći do željenog rezultata kad je u pitanju fizički izgled nije lako pogotovo u stvarnom životu. Pa zato nije loše postaviti si pitanje „Želite li zapravo smršavjeti ili iza toga stoji neka druga emocija?“. Ako je odgovor da – možda vam mogu pomoći dva dva gore navedena razloga i uživajte u procesu. A ako je odgovor ne – nadamo se da ćete što prije pronaći emociju koju tražite i uživati u procesu.

Foto: Instagram
Objavljeno: 06.01.2024. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p