KOSA

3 jednostavna načina do divnih kovrča bez uporabe uređaja

Frizura gotova preko noći!

Užurbana svakodnevica i nedostatak slobodnog vremena nerijetko može biti razlog zašto njezi i stiliziranju kose ne posvećujemo dovoljno vremena, no ipak niti to nije razlog da svakog jutra ne zablistate u najboljem izdanju. Lagani valovi, odnosno kovrče prirodnog izgleda, posljednjih godina iznimno su se popularizirale, a zašto je to tako leži u činjenici kako je riječ o jednostavnoj, a upečatljivoj frizuri koja osvaja sve pred sobom.

Kada govorimo o kovrčama, prvo što nam pada na pamet je dugotrajno stiliziranje i uporaba specijaliziranih aparata, no jeste li znali da divne kovrče možete postići i preko noći. Naime, postoje tri vrlo jednostavna, brza i praktična načina za koja vam nije potrebno više od desetak minuta, a kao finalni rezultat dobiti ćete odličnu i trendi frizuru.

Prva metoda koju predlažemo je ona koja uključuje pletenice. Kako biste postigli kovrče pletenicom potrebno je napraviti čvrstu riblju kost ili pak kosu podijeliti u sekcije i napraviti nekoliko pletenica koje počinju od korijena. Na ovaj način vaša kosa poprimit će lijepe i prirodne kovrče koje će se zadržati cijeli dan. Ipak, kako biste bili sigurni u postojanost, predlažemo da prije kreiranja pletenica na kosu nanesete šampon za suho pranje, ali i proizvode za kovrčanje kose kako biste kreirali postojanu teksturu. Sljedeća metoda kojom se možete poslužiti uključuje mini punđice. Kao i kod pletenica, kosu je potrebno podijeliti u što manje sekcije te u prosjeku napraviti desetak punđica te ih fiksirati kako se preko noći ne bi raspustile. Trik sa šamponom za suho pranje poželjan je i ovdje, a ako želite možete napraviti i pletenice te ih zavezati u punđice za nešto intenzivnije kovrče.

Posljednja metoda za dolazak do kovrči bez upotrebe uređaja zahtjeva traku za kosu. Sve što trebate napraviti je pramen po pramen zamotati u traku sve dok kosa u potpunosti ne bude podignuta u traku. Ova metoda kreirat će neodoljive kovrče nalik popularnoj beach waves frizuri, stoga je riječ o savršenom odabiru za one trenutke u kojima želite niskim temperaturama podariti dašak ljetnog raspoloženja. Koristan savjet za svaku od metoda je nakon raspuštanja kovrča kosu svakako protresti i dodatno stilizirati proizvodims kao što su lak za kosu ili pjena za kovrče kako bi frizura bila postojana cijelog dana.

Objavljeno: 03.09.2020. u 10:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p