KOSA

3 jednostavna trika s kojima će šiške uvijek izgledati odlično!

Za stylish frizuru i tijekom ljetnih dana!

Kada govorimo o mikro promjeni frizure, šiške su bez imalo razmišljanja prva asocijacija. Iako je na prvi pogled riječ o frizuri koja uvijek ima formu te je kao takva praktična i funkcionalna, šiške valja redovito održavati, ali i znati nekoliko ključnih trikova kako bi uvijek izgledale kao iz frizerskog salona – pogotovo tijekom vrućih ljetnih mjeseci!

Kao što smo spomenuli, šiške su praktična frizura koja ipak ponekad može zadati glavobolje što se tiče održavanja. Naime, prije nego li uopće ošišate šiške važno je dobro procijeniti koje će najbolje pristajati vašem obliku lica. Možda će to biti popularne curtain šiške, klasične ravne ili pak baby šiške, no važno je znati da svaki oblik ima nešto zajedničko, a to je konstantno održavanje. U prosjeku frizeru se mora odlaziti jednom mjesečno i to je ujedno prvi ‘trik’ koji morate prihvatiti želite li urednu i kompaktnu frizuru. Naravno, spomenuti odlasci su vrlo brzi i financijski povoljni jer se šišaju samo šiške, ne cijela kosa, stoga nikako nemojte zaboraviti na redovite posjete frizeru.

Sljedeći trik krije se u korištenju suhog šampona. Mnogi misle da šiške najbolje izgledaju svježe oprane i to je točno otprilike narednih pola sata. Nakon toga šiške se počinju mastiti, a vlasi letjeti svaka na svoju stranu. Kako biste to spriječili nakon svakog klasičnog pranja na šiške nanesite suhi šampon koji će im podariti teksturu pogodnu za modeliranje, odnosno feniranje. Kad ste zadovoljni izgledom, ne zabraviti šiške fiksirati lakom za kosu, no pripazite da ipak imaju prirodan izgled. Posljednji trik također se krije u pranju. Nažalost, šiške se u većini slučajeva moraju prati svaki dan, no očajavanju nema mjesta jer vam za to treba svega desetak minuta dnevno, a možda i manje. Rijetko tko može šiške bez pranja nositi više od dva dana, a ako ste jedni od tih sretnika, svejedno se poslužite prethodnim trikom sa suhim šamponom kako bi šiške zadržale svježinu i atraktivan izgled.

Foto: Instagram
Objavljeno: 18.07.2022. u 15:58

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p