KOSA

3 ključna pravila za postojane i lijepe kovrče

Trikovi za savršen izgled!

Kovrčava kosa je predmet žudnje svima onima s ravnom kosom no nerijetko možemo primijetiti kako ovakav tip kose zahtjeva puno više njege od one ravne. Naime, kovrčava kosa koja nije tretirana na pravi način može izgledati loše i neatraktivno, pa kako se to ne bi dogodilo valja obratiti pažnju na nekoliko ključnih pravila pomoću kojih će kovrče baš uvijek izgledati prekrasno.

Kovrčava kosa definitivno je nešto zahtjevniji tip koji zahtjeva određene rituale koji će ju napraviti bujnom i postojanom. Neke od najčešćih nuspojava s kojima se susreću žene kovrčave kose je gubitak elastičnosti, slamnati izgled te opća nemogućnost stiliziranja raspuštene kose na lijep način. Kovrčava kosa prvenstveno mora biti pravilno ošišana kako bi lijepo padala te se doimala tanjom. Nadalje, vrlo je bitno da kosu perete specijaliziranim šamponima te nikako ne češljate mokru kosu.

Kovrče su poprilično lomljive i krhke, stoga nakon pranja i prije češljanja na kosu obavezno nanesite balzam. Jednom kada ste nanijeli balzam, kosu širim češljom nježno počešljajte kako biste izbjegli lomljenje vlasi te po mogućnosti osušite na zraku ili fenom koji ima poseban dodatak za kovrče. Sljedeće pravilo koje je također vrlo bitno je korištenje ručnika. Zamatanje kose u ručnik lomi svaki tip, stoga kosu s ručnikom doslovno trebate samo protresti te ju pustiti da se suši. Naivka imanja kose u ručniku napravit će to da svaka vlas ide u neodređenom smjeru te ne pada lijepo, a to je poslije, posebice kod kovrčave kose fenom jako teško popraviti.


@sarahangius

Posljednja stavka tiče se preparata za stiliziranje kovrča. Ono što morate imati u svojoj kolekciji je pjena za kovrče koju nanesite netom nakon pranja i prije sušenja kose. Ovaj proizvod obuzdat će kosu koja će potom ravnomjerno padati i biti postojana. Osim pjene za kosu, definitivno se preporučuju i hranjiva ulja na prirodnoj bazi koja kosu štite, a posebnice vrhove i čine je mekom i lepršavom. Za kraj, bilo bi vrlo dobro da šamponi koje koristite budu bez dodatnih kemikalija u vidu sulfata i silikona te da odaberete one sa što više prirodnih sastojaka. Njega kovrčave kose je nešto kompliciranija, no uz pravilne korake postaje rutinom i navikom koja će vam vrlo dobro doći i to ne samo zbog izgleda, već i generalnog zdravlja kose i vlasišta.

Foto: Instagram
Objavljeno: 03.06.2019. u 16:10

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p