KOSA

3 ključna trika za savršeno ravnu frizuru

Znamo kako do besprijekorne kose!

Sigurni smo kako svi s vremena ne vrijeme požele stakleno ravnu kosu koja savršeno pada i ne podliježe nikakvim promjenama. Ipak, nerijetko se dogodi da u praksi kosa ostane ravnom svega nekoliko sati, ali srećom postoje odlični trikovi s kojima se možete poslužiti već danas.

Kao što smo spomenuli, jedan od najčešćih problema koji se javlja netom nakon peglanja kose činjenica je kako ona vrlo brzo izgubi formu te postane lagano zavijena ili se krene kovrčati. Svaka kosa je drugačija, odnosno drugačije 'drži' frizuru, stoga za početak bitno je razlučiti koji je vaš tip kose te na koji način reagira na vanjske uvjete i sukladno tome krenuti s valjanom pripremom. Prvi korak koji vodi ka savršeno ravnoj kosi je pranje dan prije. Naime, svježe oprana kosa ima određenu dozu vlažnosti i kada je potpuno suha te nakon nekoliko sati kada ta vlažnost u potpunosti nestane, kao rezultat ostane blago uvijena kosa. Kako biste to izbjegli operite kosu dan prije i tek onda ispeglajte. Ravna kosa u tom slučaju izgledat će puno bolje jer će imati prirodnu težinu i pad.


@sheamarie


Sljedeći korak tiče se proizvoda za kosu. Vrlo česta pogreška koja se događa je vjerovanje kako oni s prirodno ravnom kosom ne moraju koristiti proizvode za ravnanje kose, već samo oni s kovrčavom. To je potpuno pogrešno i apsolutno svi koji žele lijepu ravnu frizuru moraju prije samog peglanja nanijeti proizvode koji će dodatno potaknuti svileni izgled i valjano pripremiti, ali i zaštitili kosu kako bi ona potom izgledala zdravo, čvrsto i naravno, u potpunosti ravno.

Posljednja pogreška koja se vrlo često ponavlja vezuje se u duljinu peglanja kose.
Danas na tržištu postoji velik broj doista odličnih uređaja koji u svega jednom potezu ispeglaju kosu, ali ipak kako bi učinak bio stopostotan potrebno je pramen ispeglati i više od jednom bez obzira na to što je on naoko već ravan. Naravno, prilikom ponavljana preporučujemo da smanjite toplinu kako biste maksimalno očuvali kosu, a na kraju svakako nanesite hranjivi serum ili silikon koji će joj podariti dodatan sjaj.

@negin_mirsalehi

Objavljeno: 22.10.2019. u 10:09

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p