KOSA

3 ključne pogreške zbog kojih kosa izgleda loše

Pronalazite li se u nekoj?

Koliko puta vam se dogodilo da usprkos trudu koji ulažete u kosu ona jednostavno ne izgleda dobro? Ono što često zanemarujemo činjenica je kako previše njege, korištenja uređaja za stiliziranje, pa čak i sušenje, uvelike može utjecati na to kako kosa izgleda, stoga smo u nastavku izdvojili ključne pogreške za koje smo sigurni da su se mnogima potkrale.

Jedna od ključnih pogrešaka koju mnogi nesvjesno prakticiraju je nanošenje previše šampona i regeneratora prilikom pranja. Naime, budući da većina proizvoda za pranje kose sadrži brojne kemikalije, čak i oni na biljnoj bazi, pretjerate li s količinom kosa će vrlo vjerojatno izgledati beživotno i masno. Kako biste to izbjegli nanesite malu količinu šampona i bazirajte se na tretiranje korijena, dok regenerator nanesite na vrhove i sredinu kose te sve temeljito isperite. Osim masnijeg izgleda, previše proizvoda može prouzročiti i suhoću, a samim time i lakše pucanje vrhova.

@gabriellebassett_

Sljedeća pogreška koja je vrlo uobičajena tiče se korištenja aparata za stiliziranje. Pegla za kosu, figaro i fen nalaze se na gotovo svakoj kozmetičkoj polici, ali nestručno rukovanje može uvelike oštetiti vašu kosu. Pogreška koja vas može stajati lijepog i podatnog izgleda tiče se vlažne kose i korištenja uređaja. Osim kada govorimo o fenu, peglu za kosu i figaro možete koristiti isključivo onda kada je kosa u potpunosti suha. U kombinaciji s vlažnom kosom navedeni uređaji ‘pale’ , trajno oštećuju te ne postižu zadovoljavajući rezultat. Iako nerijetko nemamo vremena za detaljnije stiliziranje kose, detaljno sušenje uvijek mora biti prioritet odrađen do kraja kako biste izbjegli različite neugodne nuspojave.

Jeste li se ikada zapitali utječe li svakodnevno nošenje punđe na vašu kosu? Odgovor je da, ali samo ako ovu frizuru prakticirate baš jako često. Naime, kosa koja je konstantno ‘zamotana’ jednom kada ju raspustite izgledat će loše i iscrpljeno te neće imati puninu, pogotovo govorimo li o jako zategnutim punđama. Iako beskrajno praktična, ova frizura lomi kosu te ju ne biste trebali nositi više od dva puta tjedno, a ono što mnogi rade povezano je s prethodnom pogreškom koja se tiče vlažne kose. U žurbi kada kosu osušimo polovično, mnogi se odluče napraviti punđu i to je velika pogreška jer kosa neizmjerno pati što se manifestira u lošem izgledu, ali i zdravlju vlasi.

@fakander

Objavljeno: 10.09.2019. u 11:32
Tagovi: kosa

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p