KOSA

3 odvažne frizure koje će obilježiti ovu godinu!

Inspiracija za sve koji žele osvježiti svoj izgled!

Trendovi frizura zadnjih godina naginju modernim adaptacijama frizura koje su se nosile 80-ih, 90-ih, a sad već i 2000.-ih. Duga kosa se fenira za voluminozan efekt, poželjni su slojevi u kosi, a šiške su omiljeni akcent bez obzira na ostatak kose. Sve to definitivno znači da se nalazimo u eri zaigranih i upečatljivih frizura koje dominiraju cijelim izgledom!

Nosiva frizura koju želimo imati ove sezone zasigurno je “box” bob. Bob je klasik kada se radi o kraćim frizurama i gotovo svake sezone je u trendu uz nešto promijenjen oblik, idealnu dužinu ili slojevitost. Ove godine najpoželjnija verzija boba zahtjeva tupe vrhove i ravne linije, ako u pitanju nije jako gusta kosa poželjno je preskočiti slojeve. Ideja je da ovakav bob izgleda ako voluminozno i kockasto, kako i samo ime govori. Idealna dužina koja će se nositi ove godine seže do razine čeljusti kako bi se još više naglasio oblik boba.

Vlasnice valovite ili kovrčave kose obožavat će slojevite frizure u stilu 70.-ih jer savršeno odgovaraju kosi s nešto više teksture. Boemske shaggy frizure koje u isto vrijeme djeluju romantično i podsjećaju na zvijezde nekih prošlih vremena postižu se uz mnogo slojeva u kosi. Neizostavan dio ove frizure su šiške koje ne moraju biti uvijek savršene dužine niti savršeno stilizirane, što će možda neke ohrabriti da napokon ošišaju šiške.

Posljednja trendi frizura, koja definitivno zahtjeva specifičan ukus i stil, je fudbalerka u stilu “nultih” (noughties mullet). Ova frizura nas nostalgično vraća u eru Paris Hilton i vrhunac celebrity kulture. Možemo se složiti da ova frizura možda nije za svakoga, ali odlično nadopunjava određene modne stilove pa ako je 2023. godina u kojoj ste odlučili biti odvažni, možete započeti s frizurom!

Foto: Instagram
Objavljeno: 19.01.2023. u 15:50
Tagovi: kosa, frizura, Trend

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p