KOSA

4 najčešća razloga zbog kojih vaša kosa ne raste

Znamo kako potaknuti rast kose nekim novim i boljim navikama

Činjenica jest da svatko od nas mašta o dugoj, bujnoj kosi prekrasnog izgleda, no malo tko ima tu sreću da se s takvom kosom i rodi. Tako se na našim kozmetičkim policama mogu pronaći razni proizvodi koji bi trebali potaknuti rast same kose, ali željeni efekt kao da izostaje. S druge strane, kvalitetni proizvodi nisu jedini način putem kojih možemo potaknuti prirodni rast kose, stoga je pravo vrijeme da uvrstite neke nove navike u svojoj njezi!

Koliko puta vam se dogodilo da vaša kosa prekrasno raste i samo odjednom stane te postignuta dužina stagnira bez obzira na proizvode koje koristite. Mnogi će reći kako je šišanje jedina opcija za poticanje samog rasta kose, no to i nije u potpunosti točno. Ponekad je način na koji tretiramo svoju kosu razlog zašto ona ne raste, a u nastavku smo izdvojili četiri najčešća razloga koja biste trebali izbjegavati u širokom luku!

Sušenje kose na prirodnom zraku

I ptice na grani znaju kako je štetno sušiti kosu toplinskim uređajima, pa tako mnogi radije biraju opciju prirodnog sušenja. S druge strane, sušenje kose na prirodnom zraku zapravo dovodi do njezinog pucanja i to iz vrlo jednostavno razloga, a to je što kosa u dodiru s vodom nabubri te je kao takva podložnija pucanju i oštećivanju. Zapravo je najbolja opcija kosu zaštititi proizvodima za zaštitu od topline te ju potom dobro posušiti fenom, pri čemu vodite računa da ga držite malo dalje od same kose te da temperatura nije previsoka.

Pružate njegu vrhovima kose, ali ne i tjemenu

Ako do sada nikada niste napravili piling vlasišta, onda zaista ne znamo što čekate? Pilingom vlasišta uklanja se prljavština, mrtve stanice kože, ali i nakupljeni proizvodi za styling i njegu koji se ne mogu tako lako isprati klasičnim šamponom. Prednosti pilinga vlasišta su brojne, a osim što će potaknuti cirkulaciju te samim time i rast kose, ovom rutinom ćete povećati razmak između pranja kose. Dovoljno ga je napraviti jednom tjedno te smo sigurni da će rezultati itekako biti vidljivi!

Koristite pregrube gumice za kosu

Stiliziranje kose sastavni je dio naše svakodnevice, a što potvrđuje i informacija kako je punđa omiljena frizura već treću godinu zaredom. Ako ne možete zamisliti svoj dan bez visokog konjskog repa ili popularne punđe, onda razmislite o materijalu same gumice koju pri stiliziranju ovih frizura koristite. Metalne kopče na gumici za kosu poznati su neprijatelji zdrave kose te doprinose njezinom pucanju, stoga radije odaberite nježnije materijale ili još bolje, pružite kosi malo odmora od vezanja.

Ne koristite ulja u njezi

Ne tako davno, ideja stavljanja ulja u kosu bila je u potpunosti nezamisliva, dok su danas upravo ulja sve češće neizostavni dio pranja kose i njezinog stiliziranja. Ulja sprječavaju pucanje vrhova, njihovu dehidraciju te olakšavaju raščešljavanje, a zbog čega se smanjuje oštećivanje same kose. Kako biste spriječili mastan izgled kose, ulje prije nanošenja utrljajte u ruke kao kremu, a zatim prođite prstima kroz kosu. Tako će se bolje razmazati proizvod, bez masnog sjaja!

Foto: Instagram
Objavljeno: 16.01.2023. u 11:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p