KOSA

5 odličnih proizvoda protiv ispadanja kose

Proizvodi koje vrijedi imati na svojoj polici!

Imati zdravu, čvrstu i bujnu kosu želja je mnogih, no sigurno iz vlastitog iskustva znate kako to i nije baš najjednostavniji zadatak za postići. S druge strane, ono što postaje sve češće zajednički problem jest pojačano opadanje kose. Riječ je o problemu koji je uglavnom kratkotrajni, sezonski, stoga razloga za brigu najčešće i nema, no dodatna njega koja ovaj problem može ublažiti svakako nije naodmet!

Za čvrstu i besprijekornu kožu lica vrlo često se zna reći kako je simbol mladolikosti, no uz kožu se na samom vrhu nalazi i zdrava kosa koju krasi prirodni volumen. Kosa baš kao i sve druge stranice u našem tijelu ima svoj životni ciklus, a koji je sastavljen od rasta, regresije i ispadanja. Naše vlasište sadrži oko 100 tisuća folikula, u čijem se dnu nalaze potrebne tvari za rast kose, a između dva životna ciklusa, kosa se nalazi u fazi mirovanja te što dulje traje ova faza, broj vlasi će se vidljivo smanjiti. Ono što je važno znati jest da je dnevno ispadanje kose sasvim normalno te nekoliko ispalih vlasi nakon češljanja ili pranja kose nisu razlog za nikakvu uzbunu, dok njihovo mnoštvo na prstima kada prođete rukom kroz kosu ipak je znak da nešto poduzmete po pitanju kvalitetnije njege.

Stres, učestalo tretiranje kose kemikalijama, kao i njezino izlaganje visokoj temperaturi te prečvrsti utjecaj punđe ili repa, česti su razlozi zašto dolazi do njezinog oštećenja, a potom i ispadanja, stoga smo u nastavku izdvojili hranjive šampone koji će osnažiti obrambeni sustav stanica kose te povećati njezinu aktivnost i smanjiti odumiranje stanica folikula kose.

Apivita Propoline Women's Tonic Shampoo for Thinning Hair

Vichy Dercos šampon protiv ispadanja kose

Sebamed šampon protiv ispadanja kose

Kerastase Genesis Flacon Serum Anti-chut Fortifiant

Olival Čičak šampon

Foto: Instagram, Olival, Kerastase, Sebamed, Vichy, Apivita
Objavljeno: 23.03.2020. u 10:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p