KOSA

Frizura koja traje danima odličan je odabir za jesenske dane

Isfenirana kosa nikad nije izgledala bolje!

Iako je ljetni period sada već debelo iz nas, još uvijek se vraćamo i razmišljamo o periodu kada smo uživali u prirodnim beach valovima u kosi, kao i messy punđicama gotovim u svega nekoliko sekundi. Dolaskom hladnijih temperatura naša kosa nerijetko reagira na vlagu što rezultira slamnatim izgledom koji definitivno nije nešto što želimo, ali srećom postoje odlične metode s kojima će vaša frizura biti atraktivna, ali i postojana.

Govoreći o kosi možemo se složiti kako se radi detalju na tijelu za koji volimo da baš uvijek izgleda najbolje što može, ali nije rijetkost da nam vremenski uvjeti to vrlo često ne dopuštaju. Ipak, kao što smo spomenuli, postoji pregršt načina na koji ćete stilizirati kosu da bude postojana, a jedna od omiljenih načina definitivno je onaj koji objedinjuje feniranje kose. Naime, na prvi pogled može se činiti da će i isfenirana kosa pokleknuti pod vremenskim uvjetima, ali uz pravilnu pripremu govorimo o frizuri koja će potrajati i do nekoliko sati. Pravilno isfenirana kosa je ona koja je prethodno nahranjena uljima koji će zadržati puninu, odnosno volumen i kosi podariti svilenkasti izgled koji će nakon feniranja kosi podariti sjaj.

@ginemargrethe

Prvi korak ka odlično isfeniranoj kosi tiče se dobre četke za kosu. Naime, ovisno o debljini vaše kose, ali i teksturi potrebno je nabaviti pravilnu četku stoga preporučujemo da se posavjetujete sa stručnjakom kako bi finalni izgled bio baš onakav kakav zamišljate. Sljedeći korak je uvježbavanje načina na koji se kosa fenira. Iako se ne radi o zahtjevnom procesu, postoji nekoliko trikova koje je korisno znati, pa predlažemo da zavirite u bespuća interneta i pronađete tutorial koji će vam biti od velike pomoći. Jednom kada ste savladali tehniku feniranja, kosu je potrebno pravilno njegovati i nakon samog procesa kako bi ostala na željenom mjestu. Proizvodi koje ćete koristiti također ovisi o vašem tipu kose, ali ono što predlažemo je lak za kosu, ali i silikon koji će dodatno doprinijeti divnom cjelokupnom dojmu. Najbolji aspekt ove frizure definitivno je njezina postojanost što znači da nema baš nikakve razlike da već danas istu i ne isprobate.

@brunamarquezine

Objavljeno: 07.10.2019. u 14:00
Tagovi: kosa

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p