KOSA

Funkcioniraju li sprejevi za kosu u prekrivanju izrasta?

Idealno rješenje za sve one kojima samostalno bojanje nije opcija!

Posljedice socijalne izolacije i karantene postaju svakim danom sve vidljivije, pogotovo kada je stanje na našim glavama u pitanju. Tako svakim danom neumoljiva sjeda kosa odaje koliko zapravo godina imamo, stoga je pitanje trenutka kada ćemo poželjeti samostalno pristupiti njezinoj njezi u vidu bojanja kose...

YouTube je zasigurno prepun videa o samostalnoj njezi kose koja najčešće završi katastrofalno. Tako ne postoji osoba koja nije u jednom trenutku uzela škare i ako ne šiške, onda barem samostalno skratila vrhove. Također nerijetko se prepuštamo i u amatersko bojanje kose, što i nije baš bezazleno budući da je riječ o kemijskom sastavu za kojeg ipak treba neko znanje. Nadalje, osim što samostalno bojanje kose može završiti s još gorom situacijom na glavi nego što je prethodno bila, riječ je o vrlo nespretnom i neurednom procesu za kojeg treba izdvojiti zaista puno vremena.

Kako biste si skratili muke u prekrivanju sijede kose, najbolje je osloniti se na nešto finije i jednostavnije metode bojanja, a riječ je o spreju za kosu u boji. Sprejevi u boji nisu nikakva inovacija u beauty svijetu te na tržištu postoje već godinama, no nikada se nisu u tolikoj mjeri koristili u prikrivanju sijedih ili izrasta kao danas, već su se uglavnom koristili za jednokratnu promjenu boje kose. Tako možete pronaći sprejeve u nekoliko nijansi, od crne, pa sve do plave boje kose te su poprilično pigmentirani, što znači da uspješno prikrivaju izrast kao i same sijede.

Također ovakvi sprejevi imaju vrlo precizan aplikator, a potrebno ga je tijekom nanošenja udaljiti barem 10 do 15 centimetara kako biste ravnomjerno nanijeli proizvod. Ovisno o proizvodu boja se na kosu zadržava nekoliko dana te se skida njezinim pranjem, stoga je idealno kao privremeno rješenje dok omiljeni saloni ponovno ne krenu s radom.

Keratherapy korektor za sijede korijene Light Brown

Syoss Root Retoucher Dark Brown

Kevin Murphy Retouch Me

Keratherapy Perfect Match Sprej za prekrivanje sijedih

L'Oreal Paris Magic Retouch

Foto: Instagram, L'Oreal, Keratherapy, Kevin Murphy, Syoss
Objavljeno: 17.04.2020. u 10:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p