KOSA

Hairstyle News festival predstavio najnovije trendove u njezi kose

Festival koji je ujedinio frizere iz cijele regije

Više od 1800 frizera iz cijele regije posjetilo je Zagreb kako bi proširili znanja, upoznali najnovije industrijske trendove i razmijenili iskustva sa šezdesetak elitnih frizerskih edukatora iz Hrvatske, Francuske, Velike Britanije, Italije, Rusije, Australije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Ovime su se Hairstyle News festival i Zagreb potvrdili kao centralno mjesto frizerske industrije iz regije koja želi napredovati u svim segmentima poslovanja.

Denis Shefel, vrsni kolorist iz Moskve koji diktira svjetske trendove boja za kosu navodi da je proljeće u znaku pastelnih boja koje dominiraju cijelom frizurom. Na korijenu kose prevladavaju tamnije nijanse pastelnih tonova, a dok se na vrhovima koriste svjetliji tonovi ili malo intenzivniji s blagim vintage lookom. Frizure su prozračnih, mekih linija s laganim kovrčama koje mogu imati i wet look ili pak stroge linije ravnih rezova uz intenzivnije nijanse. Upravo to su glavne smjernice Street Style kolekcije koju je Shefel predstavio s Indola timom. Tijekom Indola showa na ovogodišnjem spektaklu ljepote, Hairstyle News Festivalu, nastupio je i Luka Nižetić koji je izjavio: "Kako imam lavlju grivu koju svi hvale pazim da je svaka dlaka na svom mistu i jako mi je bitno da je frizer stručna osoba." Lagano stepenasto ili ne-stepenasto šišanje sa šiškama ili bez, lagani S val glavni je trend koji preporučuje Christophe Gaillet koji je netom nakon velike svjetske premijere u Parizu, ispred L’Oréal Professionnel tima predstavio frizerima najnoviji Color Me French trend. "Više se naglasak stavlja na frizuru i boju, a samo šišanje nije toliko prisutno u ovom stilu, no ono što čini bitnu razliku je tekstura kose, a boje se nanose od korijena te je sam contouring znatno manje prisutan." – dodao je Gaillet.


Na brojnim seminarima u dupkom punom Plaza Event Centru na četiri festivalske pozornice mnogobrojna je publika uživala u senzacionalnom spektaklu ljepote koji je odisao umjetničkim dizajnom na prirođenom ljudskom mediju, kosi. Kako unaprijediti poslovanje u salonu, koje su najbolje tehnike šišanja, što koristiti u njezi i stiliziranju, na koji način integrirati inovativne tehnologije u frazerstvu i kako uljepšati svaku osobu uzimajući u obzir teksturu kose, fizionomiju i psihološke aspekte osobe samo su neka od pitanja na koja su frizeri željni znanja dobili stručne odgovore od svojih kolega.


Veliki interes frizera je bio i za osposobljavanje budućih mladih kadrova pa je tako radna skupina za izradu novog strukovnog kurikuluma predstavila modernizaciju programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, kojeg Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, prema modelu dualnog obrazovanja. Buduće frizere, umjesto trogodišnje srednjoškolskog obrazovanja očekuju četiri godine kompaktnijeg obrazovanja što im otvara vrata i za jednostavniji nastavak sveučilišnog studija. Veća se suradnja očekuje između majstora struke i profesora u srednjim školama što će osigurati da se teorija i praksa udruže u odgoju budućih kvalitetnih frizera za kojima je velika potražnja te da se na suvremeniji način približi gradivo mladim učenicima.Majstorstvo je putovanje na kojem stalno tražimo načine za usavršavanje vještina svog zanata i nastojimo pronaći svoj osobni frizerski glas. Upravo su frizeri čuvari majstorstva jer iz sezone u sezonu usavršavaju svoja znanja te tako svoj rad podižu na jedan viši nivo. Nama je velika čast što je Hairstyle News prepoznat kao važno mjesto predstavljanja raznih pogleda na frizerstvo, razmjene znanja, druženja s kolegama i upoznavanja s najnovijim trendovima te da se znanje stečeno u okviru festivala koristi za unapređivanje frizerskih usluga u gradovima diljem Hrvatske i regije! - ističe Denis Vidović, organizator Hairstyle News festivala.

Foto: PR
Objavljeno: 09.04.2019. u 16:36

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p