KOSA

Imate izrazito tanku kosu? Onda su ove frizure kao stvorene za vas!

Za bujnu kosu prekrasnog izgleda!
Kada govorimo o kosi, ono što baš nitko ne želi vidjeti u zrcalu jest tanka kosa koja izgleda kao da u njoj nema života. Riječ je o kosi koja je rijetka, krhka te nemoguća za stiliziranje te unatoč korištenju raznih suplemenata u pokušaju da se ona ojača, ponekad je najbolje i najefikasnije rješenje ošišati se na frizuru zahvaljujući kojoj će ovaj 'problem' postati daleka prošlost...

Sigurni smo da znate kako kosu nije poželjno izlagati raznim agresivnim proizvodima i sredstvima za stiliziranje, kao i toplinskim uređajima koji dodatno uništavaju njezin izgled, no ovo je posebno naglašeno kada je u pitanju tanka kosa. Kako je riječ o kosi koja je sama po sebi lomljiva, ne treba ju izlagati dodatno agresivnim tretmanima jer tako postižemo samo kontraefekt. Zapravo najefikasnija metoda za postizanje željenog volumena jest šišanje kose, kao i njezino stiliziranje bez topline, pa će tako kosa dobiti malo teksture i izgledati zdravije i življe.

Kao frizura koja instantno pruža volumen kosi jest ona koja već nekoliko sezona ne silazi s liste najomiljenijih, a riječ je o bob frizuri. Bilo da nosite razbarušen, klasični ili dječački look, s ovom frizurom ne možete pogriješiti, a također ju možete stilizirati na brojne načine, bilo da želite ravnu ili valovitu frizuru. Nadalje, curtain šiške obožavamo jer pored volumena sjajno pristaju baš svim oblicima lica, kao i svakom tipu kose. Postepene frizure već su dobro poznati trik za stvaranje volumena, dok je za tanku kosu idealno napraviti skrivene slojeve. Riječ je o slojevima ispod kose, bliži tjemenu koji čine našu kosu gušćom i punijom.

Ako šišanje nije vaša opcija, onda definitivno trebate razmisliti o tome da svoju kosu nešto drugačije fenirate. Uvijeni vrhovi mogu vrlo lako stvoriti željeni efekt, samo je potrebno znati baratati s četkom i sušilom za kosu. Iako su uvijeni vrhovi bili veliki hit 90-ih, ponovno su se vratili u središte beauty svijeta, stoga zašto ne pružiti kosi malo osvježenja ovim jednostavnim trikom?

Foto: Instagram
Objavljeno: 28.11.2022. u 11:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p