KOSA

Jednostavan trik s kojim će visoki rep uvijek izgledati savršeno

Ključni korak koji vodi ka divnoj frizuri!

Kada bismo morali izdvojiti onu jednu frizuru koja je istovremeno toliko upečatljiva i jednostavna, možemo se složiti kako bi to bez imalo razmišljanja bio visoki rep. Naime, upravo ova frizura sa sobom donosi posebnu beauty estetiku koja objedinjuje oštar i odvažan izgled, ali i romantične note, stoga ako već nije, visoki rep neka što prije postane jedan od onih frizura kojoj se prvoj vraćate.

Visoki rep predstavlja eleganciju i profinjenost, ali i odvažan izgled. Jedna od glavnih prednosti ove frizure svakako je njezina praktičnost i funkcionalnost jer rep jednom kad ga valjano napravite ostaje na mjestu koliko god treba. Upravo zato riječ je o jednom od najboljih izbora za vjenčanja ili pak one dane u kojima imate velik broj obaveza, no želite zadržati atraktivan izgled. Sleek verzija ili ipak ona messy pružaja i brojne mogućnosti ukrašavanja u vidu popularnih ukosnica, gumica ili rajfova koje možete nabaviti u svim high street trgovinama. Premda rep glasi kao jednostavna i brza frizura, onaj iz kućne radinosti nerijetko ne ispadne onako kako bismo to htjeli.

Kako bi rep bio postojan bitno je nekoliko faktora, a prvi od njih je upotreba specijaliziranih proizvoda za stiliziranje kose. U ovom slučaju riječ je o laku ili gelu te šampona suho pranje. Naime, prije nego što počnete sa stiliziranjem na kosu nanesite šampon za suho pranje kako biste stvorili dodatnu strukturu koja će vam olakšati daljnje korake. Želite li nositi sleek rep za određenu posebnu priliku, predlažemo da kosu operete večer prije jer će biti puno pogodnija i jednostavnija za stiliziranje. Nakon što ste napravili prethodne korake vrijeme je za podizanje kose i u tom trenutku dolazimo do ključnog trika koji garantira nepogrješiv visoki rep.

Sve što trebate napraviti je kosu podijeliti u dva dijela, kao da radite polurep te taj dio pozicionirati na visinu na kojoj želite rep. Sljedeći korak je podignuti i preostalu kosu te zavezati gumicom vrlo blizu prvog repa. Kako biste povezali dva odvojena repa možete koristiti još jednu tanju gumicu te ju omotati kosom kako biste postigli glamurozan i profesionalan izgled. Naravno, ako je riječ o repu za dnevne prilike, odaberite trendi gumice u boji ili maramu za kosu. Rep koji se sastoji od 'dva repa' garantira dugotrajnost te sasvim sigurno nećete imati problema s ‘padanjem’ nakon nekoliko sati, stoga ono što predlažemo je da ovaj trik isprobate prvom prilikom jer garantiramo da nećete ostati razočarani.

Objavljeno: 08.01.2020. u 12:43

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p