KOSA

Jeste li znali da cijelo vrijeme zapravo krivo koristimo regenerator za kosu?

Greške koje gotovo svi radimo!

Sigurni smo da u vašoj svakodnevnoj rutini postoje beauty rituali, a koje ste do sada napravili nebrojeno puno puta, kao što je pranje kose. Pranje kose zapravo je puno više od rituala te je riječ o osobnoj higijeni, a koju unatoč tome što imamo poprilično puno iskustva u njoj i dalje radimo pogrešno!

Pranje kose zapravo je osnova koja određuje njezin konačan izgled, pa tako možemo imati na raspolaganju genijalna ulja, četke i druge preparate za njezino stiliziranje, a koji će biti u potpunosti bezuspješni ako je ovaj početni korak pogrešan. Ako je vaša kosa beživotna, bez sjaja te teško možete s njom oblikovati željnu frizuru, vjerojatno se greška u njezinoj njezi krije pod tušem. Beživotna kosa vrlo često je posljedica pogrešnog korištenja regeneratora, a što je korak za kojeg smo mislili da smo ga odavno savladali. Najčešća greška je nanošenje regeneratora duž cijele kose, dok bi se isti trebali nanositi samo na njezine vrhove. Korijen kose ne treba regenerator jer tjeme samo proizvodi sebum, odnosno prirodno ulje koje štiti vlasište od nečistoća, a također je riječ o području koje je manje oštećeno u odnosu na vrhove kose, koji su izloženi stalnom tretiranju.

Druga najčešća greška pri korištenju regeneratora jest redoslijed pranja kose. Tako velika većina nas prvo šamponira kosu, a zatim nanosi regenerator, što je u potpunosti pogrešno. Kako bi dobili kosu s puno volumena, prvo nanesite regenerator, a potom šampon jer regenerator čini kosu težom, a na onaj način ćete ga detaljno isprati te pružiti kosi bujan i prekrasan izgled!

Foto: Instagram
Objavljeno: 09.09.2021. u 09:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p