KOSA

Jeste li znali da i kosa stari? Evo kako to možete usporiti!

Njega s kojom nećete pogriješiti!

Danas je gotovo nemoguće pronaći brend koji u svojoj ponude nema anti age njegu. Posljednje dvije godine u fokusu beauty industrije definitivno je starenje, pa je tako veliki broj linija fokusirano na sprječavanje pojave bora, dubokih linija te općenito 'umornog' izgleda kože. No, naše lice nije jedino koje može odavati točan broj svjećica na rođendanskoj torti....

Starenje je sasvim prirodan proces kroz koji prolazimo baš svi, no ono što čini razliku jest njega koja taj isti proces može mrvicu usporiti, barem kada je fizički izgled u pitanju te odgoditi pojavu onih prvih znakova starenja. Iako starenje najprije primijetimo na našoj koži, činjenica jest da i drugi dijelovi tijela stare, a u to itekako uključujemo i kosu. Sjajna kosa koja se s lakoćom stilizira karakteristika je mlade kose, no ono što može potaknuti njezino starenje nisu zapravo godine, već načini njezinog tretiranja. Korištenje raznih preparata za bojanje kose, stiliziranje, feniranje i peglanje itekako doprinose njezinom starenju!

Kosa se zapravo nalazi na vrhuncu svoje mladosti u dvadesetim godinama, a zatim dolazi do njezinog kronološkog starenja, no ovaj proces može biti ubrzan grubim tretiranjem same kose. Da kosa stari najbolje se može primijetiti po izgledu vrhova, budući da se mlada kosa nalazi bliže vlasištu, pa tako oni mogu biti suhi, lomljivi, tanki i beživotni. Ono što je zapravo najučinkovitije rješenje za vraćanje mladolikog izgleda kose jest šišanje oštećenog dijela, ali i promjena frizure.

Primjerice, dužina kose oko 2 centimetra ispod brade sjajna je opcija za sve tipove kose, od kovrčave, do one ravne te odgovara svakom obliku lica, a osim što je jednostavna za održavanje, također skriva podbradak i opuštenu kožu, stoga uvelike doprinosi mladolikom izgledu.

S druge strane, ako šišanje nije opcija za vas, uvijek možete testirati neki od anti age proizvoda za kosu, koji sadrže slične sastojke kao i proizvodi za njezinu njegu, samo s nešto intenzivnijim učinkom. U nastavku smo izdvojili nekoliko favorita koje se isplati imati na svojoj kozmetičkoj polici!

Kérastase Densifique Hair Regrowth Treatment, Serge Normant Dream Big Instant Volumizing Spray

Alterna Caviar Repairx Multi-Vitamin Heat Protection Spray, Joico Hair Shake Liquid-to-Powder Texturizer

Foto: Instagram, Kerastase, Serge Normant, Alterna, Joico
Objavljeno: 25.09.2020. u 09:53

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p