KOSA

Kako isfenirati kosu kao profesionalac?

Lijep i prirodan izgled kose u nekoliko koraka!

Kosa je jedan od najljepših ukrasa koji imamo te ona bujna i lijepa uvijek je visoko na listi prioriteta. Sigurno ste primijetili da kada kosu fenirate sami ipak nikada ne izgleda kao kod frizera, ali to se može promijeniti u samo nekoliko koraka.

Isfenirana kosa jedna je od najčešćih frizura zato što je istovremeno praktična, elegantna i dovoljno upečatljiva, a s druge strane nenametljiva. Osim što se ovom tehnikom postiže volumen, odlična je i jednostavna za održavanje jer s isfeniranom kosom svaki pramen će biti na svom mjestu i nekoliko dana nakon prvotnog uređivanja kose. Budući da se radi o frizuri koju vrlo rado radimo sami kod kuće nije naodmet naučiti nekoliko trikova i ono najvažnije, prestati s određenim ključnim pogreškama koje se vrlo često potkradaju. U nastavku vam donosimo nekoliko trikova kako bez zamjerke isfenirati kosu te koje navike morate pod hitno izbaciti iz navike te zaobilaziti u širokom luku.

Mokra kosa

Jedna od najčešćih pogrešaka je feniranje mokre kose, odnosno pokušaj feniranja mokre kose. Kao i kod recimo peglanja, kosu je prije feniranja potrebno potpuno posušiti, koliko god se to možda na prvi pogled činilo duplim poslom. 'Fenirate' li mokru kosu, jako ćete se namučiti i umoriti, a rezultat se neće pojaviti.

Podjela u sekcije

Fenirate li kosu obavezno je morate podijeliti u nekoliko sekcija, i to više od tri. Koji je točan broj podjele ovisi o debljini kose, no generalno ovdje vrijedi pravilo što više to bolje. Također ne zaboravite posebno fenirati profil, i to u korijenu. Podijelite li kosu u premalo sekcija, kao i kod mokre kose, puno ćete se naraditi, a rezultat će izostati.

Odabir prave četke

Četke za feniranje presudne su za ovu frizuru te imate li one pogrešne, možete čak i oštetiti kosu. Ako niste sigurni koje vam četke točno trebaju, obratite se stručnoj osobi za savjet i na temelju toga nabavite svoje. Također osim četki, iznimno je važan i smjer feniranja, a njega prekopirajte od svog frizera. Najbolje četke su one od prirodne dlake, pa fenirate li kosu vrlo često, bez razmišljanja kupite njih kako ne biste dodatno oštetili kosu.

Postizanje volumena

Postizanje volumena feniranjem i nije toliko jednostavno kao što se čini, no uz malo vježbe savladat ćete i ovu tehniku. Ključ je u tome što morate fenirati pramenove s obje strane kako bi postigli željeni izgled. Naime, punoća vlasišta postiže se na samom korijenu kose, a feniranje s obje strane izvući će njegov maksimum. Ovdje jedino morate pripaziti da ne opečete tjeme prilikom feniranja jer je potrebno fen sekundu držati uperen u korijen vlasišta.

Objavljeno: 07.01.2019. u 15:32
Tagovi: frizura, kosa

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p