KOSA

Kako isfenirati kosu poput profesionalca?

Trikovi za bujnu i podatnu frizuru!

Lijepa i njegova kosa zasigurno je jedan od najvećih beauty imperativa, a što se tiče frizure, jednostavna i elegantno isfenirana kosa visoko je na listi želja. Sigurni smo kako kod kuće fenirate kosu, ali ipak ona gotovo nikada ne izgleda kao kad se vratite od frizera, no uz nekoliko jednostavnih trikova možete savladati feniranje te kreirati frizuru baš kao i vaš frizer.

Želite li savršeno isfeniranu kosu prvo što trebate napraviti je oprati kosu te nanijeti dosta regeneratora kako bi bila što mekša i podatnija. Ono u čemu mnogi griješe već pri samom početku je feniranje mokre kose. Naime, kosa trebati biti gotovo u potpunosti suha te tek onda možete krenuti s njezinim oblikovanjem i stiliziranjem. Što se tiče potrepština za feniranje osim samog fena, potrebna vam je okrugla četka za koju se preporučuje da bude tanja te proizvod za zaštitu od topline budući da ćete kosu duže vrijeme izlagati upravo toplini. Nadalje, podijelite kosu u 10-15 sekcija, ovisno o njezinoj debljini te krenite od one najdonje. Pramenove uvijajte na čeku te radnju ponavljate, a posebno obratite pažnju na korijen kose za koji volimo da je volumeniziran i teksturno bogat.

@stephsa

Prilikom otpuštanja kose iz četke, trebali biste dobiti laganu kovrču koju nemojte raščešljavati odmah, već završite s cijelom kosom, nanesite malo laka za te lagano s češljom počešljajte, a kao rezultat dobit ćete prekrasno isfeniranu, lagano uvijenu frizuru koja izgleda glamurozno, ali i neizmjerno jednostavno. Što se tiče prednjih pramenova koji uokviruju lice, potrebno je fenirati i s gornje i donje strane, a ponajviše, kao što smo već spomenuli, sam korijen kose. Feniranje s obje strane možete ako želite prakticirati na cijeloj kosi želite li velik i postojan volumen. Lijepo isfenirana kosa odličan je poligon i za neke druge frizure kao što polurep ili čak i rep jer kreira ljepši i profesionalniji finalni izgled te se zadržava i do nekoliko dana, odnosno do sljedećeg pranja kose, što nam govori da se radi i isplativoj i praktičnoj frizuri.

Foto: Instagram
Objavljeno: 25.05.2019. u 07:33
Tagovi: kosa

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p