KOSA

Kako istrenirati svoju kosu da se što manje masti?

Iskoristite vrijeme u izolaciji za poboljšanje izgleda svoje kose!

Koliko nam je bitan izgled naše kose potvrđuje činjenica kako ju često znamo nazivati i našim ukrasom. Tako u svojoj kolekciji imamo pregršt preparata za njezinu njegu, od razno raznih regeneratora, seruma, pa sve do hranjivih maski koje joj vraćaju toliko željeni sjaj. S druge strane, postoje stvari koje nam s vremena na vrijeme kvare ukupan dojam o izgledu naše kose, a ovoga puta nije riječ o ispucalim vrhovima...

Kada je pranje kose u pitanju, sigurni smo kako svatko od nas ima svoj raspored pranja kojeg prilagođavamo svojim izlascima iz vlastitog doma. Vrijeme karantene uvelike je promijenilo taj raspored, pa tako svoju kosu peremo znatno rjeđe jer zašto se truditi redovito ju stilizirati kada nikuda ne idemo? Tako su punđe i nespretni repovi koje prati onaj neželjeni sjaj postali naša svakodnevica, no to ne mora nužno biti loša stvar. Kao i sve na našem tijelu, tako se i kosa može istrenirati, pa zašto ne iskoristiti ovaj period karantene za smanjivanje njezinog lučenja masnoća?

Iako poprilično neželjena, masna kosa rezultat je prirodnog procesa budući da se u njezinom korijenu nalaze lojne žlijezde koje izlučuju masnoću, a koji održava kosu zdravom i glatkom te sprječava njezino sušenje i lomljenje. No, kako bi se ovaj proces odvijao što rjeđe, kosu možete kroz pet dana vrlo jednostavno istrenirati, a ključ je u prorijeđenom pranju. Često pranje kose potiče pretjerano lučenje loja zbog čega ona postaje sve masnija, a kada toj računici pridodamo i brojne preparate kojima ju stiliziramo, sasvim je jasno kako je neželjeni sjaj sve teže izbjeći.

Vrijeme izolacije idealno je da napravite pauze od učestalog pranja kose, pa tako njezino 'treniranje' započnite s jednotjednim pranjem. Prvi dan operite kosu nekim blagim, neutralnim šamponom koji će staviti pod kontrolu lučenje sebuma vlasišta te s kojim će kosa prva dva dana zadržavati svoj uredan izgled.

Syoss Anti Grease šampon za masnu kosu sklonu prhuti, Nikel Sebofit šampon za masnu kosu i osjetljivo vlasište

Treći dan kada se kosa krene vidno mastiti, vrlo lako možete situaciju 'zakamuflirati' romantičnim frizurama koje će skrenuti pažnju s neželjenog sjaja. Visoki rep spleten u pletenicu, neuredna niska punđa ukrašena ukosnicama ili neka druga frizura pomoći će vam da se tijekom ovog procesa osjećate dobro unatoč želji da kosu ponovo operete.

Četvrti dan nepranja možete prikriti šamponom za suo pranje kose jer u samo par minuta možete vratiti volumen svojoj kosi, a kako veliki broj takvih šampona dolazi u raznim mirisima, vrlo lako ćete svoju kosu i osvježiti. Peti dan idealan je za ponovno pranje kose, a daljnjim pridržavanjem ovog rasporeda kosa će s vremenom biti sve manje i manje masna!

Batiste Cherry šampon za suho pranje kose, Balea šampon za suho pranje kose

Foto: Instagram, Batiste, Balea, Syoss, Nikel
Objavljeno: 16.04.2020. u 10:12

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p