KOSA

Kako njegovati kosu tijekom ljeta?

Trikovi na kojima će vam vaša kosa biti zahvalna

Možemo reći kako ljeto svake godine napravi pravi mali zaokret naše kozmetičke torbice, pa tako unatoč nepodnošljivim temperaturama ne dižemo ruke od svoje omiljene beauty rutine. Istina je kako svako godišnje doba postavlja neka nova pravila kojih se moramo pridržavati ako želimo da naš izgled bude besprijekoran, a ništa drugačije nije niti kada je njega kose u pitanju.

Iako vam se možda na prvi pogled ne čini tako, no njega naše kože i kose u mnogočemu je slična. Tijekom ljeta kosa je baš kao i koža izložena mnogim vanjskim faktorima, poput UV zračenja, dehidraciji, znojenju, no česti je slučaj i taj u kojem i mi sami svojom pogrešnom njegom doprinosimo njezinom beživotnom izgledu. Korištenje proizvoda koji su po našu kosu dosta 'teški' te koji ju dodatno isušuju najčešća je greška koju ljeti radimo u njezi kose, a brojne kemikalije koje sadrže ti proizvodi mogu biti posebno štetne, pogotovo ako se kombiniraju sa znojenjem što na kraju dovodi i do iritacije vlasišta. No, kako ne bismo ovu priču o njezi kose pretvorili u horor priču, postoji nekoliko izvrsnih trikova zbog kojih će vaša kosa biti prekrasna i zdrava tijekom cijelog ljeta.

Za početak u svoju njegu uvrstite ulja za kosu koja će ju dubinski njegovati te štititi od suhoće vlasišta. Posebno obratite pažnju na ulja koja su bogata esencijalnim masnim kiselinama i vitaminom E jer ćete tako najefikasnije spriječiti njezino oštećenje. Jednom tjedno natopite svoju kosu uljem i to prije njezinog pranja jer ćete tako izbjeći masni izgled kose. Baš kao i kožu, kosu je također potrebno štititi od sunca, stoga uvijek na glavi nosite šešir s velikim obodom, a također možete na vrhove kose nanijeti i malo preparata za njegu kose sa zaštitnim UV faktorom.

Sisley Hair Rituel Precious Hair Care Oil Glossiness & Nutrition, Dr. Hauschka Strengthening Hair Treatment

L’oreal Professionnel Série Expert Solar Sublime Spray, Wella Professionals Sun Protection Spray

Također tijekom sunčanja kremu za zaštitu od sunca možete slobodno iskoristiti i za svoju kosu te tako izbjeći njezino oštećivanje. Kako je ljeti sve znatno opuštenije, tako bi se trebali ophoditi i prema svojoj kosi - jednostavno ju pustite da diše. Mali odmor od ukosnica i gumicama koje su najčešće i glavni krivci za njezino pucanje vaša će kosa itekako znati cijeniti!

Foto: Instagram, Sisley, Dr. Hauschka, L'oreal, Wella
Objavljeno: 10.06.2019. u 15:38

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p