KOSA

Kako odabrati najbolju peglu za kosu?

Za ravnu kosu bez oštećenja!

Pored sušila za kosu, pegla je uređaj kojeg zasigurno možemo pronaći na gotovo svakoj kozmetičkoj polici. Iako smo zimu uglavnom proveli skrivajući svoju kosu ispod tople kape, budući da ju je bilo praktički nemoguće za stilizirati zbog stalne vlage, nešto topliji dani u kojima u posljednje vrijeme uživamo, donijeli su neka nova pravila po pitanju izgleda same kose...

Besprijekorno ravna, 'sleek' kosa nije nikakav novitet u beauty svijetu, pa se tako periodično javlja kao odgovor na valove i kovrče koje smo prethodnih mjeseci mogli vidjeti gotovo svuda oko sebe. Ono što volimo kod ovakve frizure jest to što ne morate imati isključivo dugu kosu jer ona sjajno izgleda i u kombinaciji s bob ili lob duljinom, kao i sa šiškama. Kako biste postigli savršeno ravnu kosu, potrebno je imati i odgovarajuću peglu. Danas se na tržištu mogu pronaći raznovrsni uređaju za ravnanje kose, a svoj izbor biste trebali prilagoditi stanju svoje kose, kao i samim navikama njezinog stiliziranja.

Ono što je važno uzeti u obzir prilikom biranja pegle za kosu su tehnički parametri, a ne sam dizajn pegle, koji nas vrlo često navede na pogrešan izbor. Kada birate peglu za kosu, vodite računa koliko ćete ju zapravo koristiti. Ako je riječ o redovitoj upotrebi, onda se svakako isplati uložiti i koja kuna više kako biste kupili nešto profesionalniju peglu za kosu, koja ju neće u toj mjeri oštetiti kao neke druge pegle. Također ako imate naviku peglati kosu koja je još vlažna od pranja, odaberite peglu koja ima specijaliziranu 'wet' tehnologiju kako se kosa ne bi uništila.

Pegle su prepoznate i kao sjajna zamjena za figaro, pa ako želite imati ova dva uređaja u jednom, odaberite peglu za kosu koja ima uske i duge ploče. Također bez obzira na sam odabir pegle, ne zaboravite prije stiliziranja staviti na kosu serum ili ulje koje će vas zaštititi od visokih temperatura i eventualnih oštećenja!

BaByliss 3Q Straightener

Remington Keratin Radiance Straightener

Cloud Nine The Original Iron

BaByliss Sleek Control 235 Straightener

Remington Air Plates Straightener

Paul Mitchell Neuro Smooth Straightener

Foto: Instagram, Paul Mitchell, Remington, Babyliss, Cloud Nine, Remington
Objavljeno: 24.02.2020. u 10:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p