KOSA

Kako pripremiti kosu za nadolazeće ljetne mjesece?

Njega koju ne smijete preskakati!

Kada govorimo o pripremama za ljeto, koje već sada željno iščekujemo, uglavnom u fokusu imamo njegu lica i tijela. O važnosti zaštite kože za vrijeme ljetnih mjeseci ne prestaje se govoriti, no to nije jedini dio našeg tijela kojem je potrebno pružiti posebnu pažnju. Zbog topline i djelovanja sunčevih zraka, nerijetko naša kosa postane beživotna, suha ili pak pretjerano masna zbog učestalog znojenja, stoga je pravilna zaštita kose za vrijeme ljetnih mjeseci zaista neophodna!

Iako kosa kroz godinu mijenja svoja izdanja, svoje najgore izdanje poprima definitivno nakon završetka ljetnih mjeseci. Tada ovaj problem uglavnom rješavamo šišanjem jer teško da nešto drugo može vratiti ispucalu i suhu kosu u život, a kako biste ovaj scenarij izbjegli, nije naodmet krenuti s nekom preventivnom njegom kako bi kosa sačuvala svoj zdrav izgled. O pripremi kose za nadolazeće ljetne mjesece porazgovarali smo s vlasnikom poznatog zagrebačkog frizerskog salona Living Room, Markom Listeš-Marin: "Svakoj kosi su potrebni šampon, balzam i njega (maska, tretman, styling). Ako imate tanku i beživotnu kosu također joj je potrebna njega, samo s proizvodima prilagođenim za volumen i nekada drugačijim redoslijedom. Suhim kosama bez obzira na to da li se maste često ili ne potrebna je intenzivna njega dužine i vrhova, a što uključuje korištenje maske pri svakom pranju, dok se odabir šampona prilagođava vlasištu. Idealna kombinacija za većinu kosa je šampon koji nema previše njege u sebi nego čisti vlasište i ostatke proizvoda s kose."- govori Marko.

U njezi kose balzam je također obavezan, bez obzira na to masti li se ona ili ne jer šamponi na lužnatoj bazi otvaraju kutikulu kako bi detaljno očistili dlaku, a zatim balzam na kiseloj bazi zaglađuje kosu, pruža joj sjaj i zaštitu od vanjskih utjecaja. Balzam je potrebno uvijek nanijeti samo na dužinu kose i njezine vrhove, dok intenzitet i učestalost upotrebe maski i drugih tretmana određuje stanje same kose: "kao što njegujete svoje lice redovito tako je i kosi potrebna njega; zamislite samo što joj radite s peglom ili figarom, neopreznim češljanjem i vezanjem u punđu." - dodaje Marko.

Osim ove rutine koja je poželjna tijekom cijele godine, must have u njezi kose za nadolazeće ljetne mjesece je i Miracle Creator sprej s 20 zaštitnih učinaka koji pruža kosi potrebnu njegu, zadržava njezinu hidrataciju, štiti ju od toplinskih učinaka, čuva boju o blijeđenja te je kosa nakon nanošenja meka i podatna te puno lakša za oblikovanje!

Matrix Total Results Miracle Creator 20 Leave In Spray

Objavljeno: 29.04.2020. u 11:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p