KOSA

Kako uspješno stilizirati šiške tijekom promjenjivog jesenskog perioda?

Savjeti za postojanu frizuru!

Jesenski period nerijetko je onaj u kojem se volimo odlučiti za različite promjene. Upravo zato nije nimalo neobično što prije dogovoriti termin kod frizera i odlučiti se za novu stylish frizuru. Šiške su bez imalo razmišljanja detalj koji je tehnički malena, ali zapravo velika promjena koja sa sobom donosi niz novih beauty rituala koje valja usvojiti što prije!

Šiške su odlična promjena za sve one kojima je dosadila frizura koju imaju, no ipak nisu spremni za drastično šišanje ili bojanje kose. Iz tog razloga šiške su najčešći odabir koji naglašava lice, ističe ono najbolje i donosi dašak francuskog chica koji ne može izgledati loše. Ipak, spomenuta frizura krije i nekoliko zamki koje se tiču održavanja, a najviše dolaze do izražaja u promjenjivim jesenskim danima.

Naime, jesen je poznata po vremenu koje je čas suho, čas mokro, a u tom slučaju šiške poprilično 'pate'. Malo vjetra i vlage u zraku sasvim je dovoljno da se ova frizura pokvari, ali srećom postoje odlični trikovi s kojima se to neće dogoditi. Za početak ono što svakako morate pribaviti je šampon za suho pranje. Šiške se peru svaki dan, najviše svaki drugi dan, a svježe oprane su poprilično poletne i lepršave, pa kako biste ih obuzdali potrebno je nanijeti manju količinu šampona za suho pranje koji će im podariti teksturu za jednostavnije modeliranje i oblikovanje.

Nakon šampona za suho pranje, vaš najbolji prijatelj je lak za kosu koji je tu da do kraja fiksira vlasi i pruža im postojan i dugotrajan izgled. Kombinacijom spomenuta dva proizvoda vaše šiške će odavati svjež i čist izgled, ali će biti fiksne i neće podlijeći različitim vremenskim uvjetima. Također, ono što predlažemo je da u torbici uvijek imate mini češalj s kojim ćete u danu počešljati šiške te ih tako 'vratiti na svoje mjesto'.

Jednom kad se odlučite za šiške, uz sve trikove valja imati na umu da je riječ o frizuri koja iziskuje nešto vremena, strpljenja i prakse, ali jednom kad uhvatite ritam i vidite koliko je to zapravo sjajna frizura, sigurno smo da ćete ju nositi još puno godina!

Foto: Instagram
Objavljeno: 27.09.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p