KOSA

Kako uviti kosu na prirodan način?

Za bujne i postojane kovrče!

Promjena je nešto čega se svi s vremena na vrijeme zaželimo, pa se u tim situacijama najčešće oslanjamo na promjenu frizure. Šišanje ili nova boje kose upečatljive su promjene koje uvelike mogu osvježiti naš izgled, no postoje i razne druge, mnogo zdravije alternative koje će vašu kosu vratiti u život!

Svatko tko ima ravnu kosu s vremena na vrijeme poželi vidjeti na svojoj glavi bujne kovrče. Tako često pribjegavamo korištenju toplinskih alata poput pegli ili figara kako bi u što kraćem vremenu postigli željeni izgled, no ovakva metoda nerijetko ostavlja našu kosu oštećenom i isušenom. Kako biste prije svega sačuvali zdravlje svoje kose, a istovremeno i uživali u toliko željenim kovrčama, radije se oslonite na prirodne metode kovrčanja koje se prenose već generacijama. U staru metodu kovrčanja spada i stiliziranje kose pomoću 'krpica', odnosno trakica za kosu, čime se smanjuje njezino oštećenje, a rezultati su dugotrajni jer se kosa oblikuje dok je još polu vlažna.

Kovrčanje započnite s kosom koja je suha do 80 % te ju podijelite na 4 ili 8 jednakih dijelova, ovisno o njezinoj gustoći. Zatim svaki pramen omotajte oko komadića tkanine, od njezinog vrha prema tjemenu i zavežite kosu u lagani čvor te sve učvrstite gumicom za kosu. Postupak ponovite s ostalim dijelovima kose, s time da je poželjno kosu uvrtati u suprotnim smjerovima jer ćete tako postići više volumena. Kada je kosa u potpunosti suha, nježno prstima raščešljate kosu te na nju nanesite pjenu za volumen kako bi frizura bila postojana.

Nivea extra strong

Syoss Pjena Za Kosu Keratin Style Perfection

Nivea Curl Plumping pjena za kosu

Loreal Full Volume Tecniart Mousse

Objavljeno: 24.04.2020. u 12:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p