KOSA

Ključni trikovi za kreiranje savršene punđe

Odlična frizura koju obožavamo!

Možemo se složiti kako je kosa jedan od najdražih ukrasa na tijelu te uvijek želimo da izgleda uredno i postojano, no ipak njezino stiliziranje katkad zahtjeva vrijeme koje nerijetko nemamo. Srećom, postoje sjajne i praktične frizure koje su vrlo brze za kreiranje, a istovremeno iznimno šarmantne i atraktivne.

Punđa je frizura koju se vrlo često može vidjeti, što u dnevnim, što u večernjim kombinacijama, a razlog tome leži u činjenici kako se radi o iznimno jednostavnom, brzom i efektnom načinu stiliziranja kose. Jedan od glavnih razloga zašto volimo ovu frizuru, osim njezine praktičnosti je i činjenica kako određenu modnu kombinaciju može odvesti u potpuno drugom modnom smjeru te joj podariti zanimljiv stilski prizvuk. Kako bi punđa baš uvijek bila savršena, postoji nekoliko ključnih trikova koje morate znati kako se ne biste našli u neugodnoj situaciji koja može rezultirati neatraktivnim izgledom.

@goicoechea22

Naime, prvi korak ka savršenoj punđi je definirati u kojem stilskom smjeru želite krenuti. Ako se radi o popularnoj messy varijanti, valja imati na umu kako je najbolji trik najprije napraviti rep te ostatak kose lagano natapirati. Na ovaj način dijelu kose koji formira punđu podarit ćete teksturu te s njime lakše i lagodnije manipulirati. Također, ako ste osjetljivi na sitne nepravilnosti, messy varijanta možda i nije najbolji odabir za vas jer su te iste nepravilnosti u ovom stilu friziranja i više nego poželjne.

Nadalje, volite li više urednu i pravilno stiliziranju punđu, zaglađene varijante odlične su za svečane i posebne prilike, ali i one dnevne, pa se svakako radi o multifunkcionalnoj frizuri koju jednostavno obožavamo. Prilikom stiliziranja ovakve punđe važno je imati ključne proizvode u vidu gela ili voska za kosu koji će začešljati sve vlasi te se pobrinuti da tamo i ostane. Na kraju kako biste bili sigurni da će pundža ostati fiksiranai na mjestu, možete po želji kosu još malo poprskati lakom te tako biti sigurni u njezinu postojanost. Što se tiče visoke ili niske punđe, vrijede apsolutno ista pravila, stoga predlažemo da ako već niste, ovu frizuru uvrstite među svoje omiljene i uživate u svim njezinim pogodnostima.

@sincerelyjules

Objavljeno: 09.07.2019. u 15:58
Tagovi: Frizure

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p