KOSA

Koje frizure će biti apsolutni hit ovoga ljeta?

Tretmani koji dokazuju kako obojena kosa itekako može biti zdrava!

Iako imamo osjećaj da zimi nikako ne dolazi kraj, nećemo se niti okrenuti, a već ćemo planirati svoj zasluženi godišnji odmor. Tako je pitanje trenutka kada će nam nešto topliji dani pokucati na vrata, stoga je pravo vrijeme za malene promjene svakodnevnog looka, pogotovo kada govorimo o frizuri koja je ključna točka na i baš svakog našeg izdanja!

Za kosu se nerijetko kaže da je glavni detalj u našem cjelokupnom looku, pa ne iznenađuje da smo ponekad spremni satima stajati ispred zrcala, sa željom da njezin izgled bude što bolji. Nakon zime kosu je poprilično izazovno stilizirati, ponajviše zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta kojima je do sada bila izložena, stoga ju je potrebno vratiti u život. Suha i oštećena kosa te frizura bez volumena najčešće su boljke s kojima se u ovom periodu godine susrećemo, a upravo je proljeće savršeno vrijeme za planiranje odlaska frizeru kako bi svoju kosu vratili u život te ju pripremili za novu sezonu.

Kada govorimo o trendovima u svijetu kose, već su se jasno iskristalizirale hit frizure koje će obilježiti vruće, ljetne mjesece pred nama, pa će tako ovoga ljeta dominirati kremasto pepeljaste plave (Greige Blonde) nijanse, kao i topla zlatna plava (Golden Blonde). Općenito, riječ je o nijansama koje vraćaju svježinu te su idealan odabir ako ste se zaželjeli promjene. Također, plave nijanse su mnogima omiljeni izbor za ljetne dane, pogotovo lookovi koji izgledaju kao da smo se tek vratili s plaže, nakon što smo cijeli dan proveli na suncu. S druge strane, mnogi zaziru od prelaska u nešto svjetliju boju zbog straha da će morati žrtvovati zdravlje svoje kose, a što zapravo nije točno!Zahvaljujući svjetski hvaljenom brendu Redken 5th Avenue NYC, imati hit frizuru te istovremeno zdravu i njegovanu kosu itekako je moguće!
Riječ je o profesionalnom brendu za njegu kose i boja za kosu, a koji je svoje ime izgradio iza pozornica na Tjednu mode u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu, gdje je upravo ovaj brend kreirao neke od najupečatljivijih lookova za prestižne dizajnerske kuće. Pored revolucionarnih proizvoda, brend Redken posvećen je stalnim edukacijama te neprestano nudi kreativna rješenja kako za klijente, tako i za stiliste.Kada govorimo o blonde frizurama, ono što nam je bitno prilikom njihovog kreiranja jest brzo postići željene rezultate, a da pri tom zadržimo zdrav izgled kose. Brend Redken ima provjeren recept za to, a riječ je o revolucionarnom tretmanu Acidic Bonding Concentrate. Ovaj sjajan tretman spaja profesionalnu i ciljanu njegu, stavljajući fokus na tri ključne stavke koje zapravo čine zdravu kosu, a to su protein, njega i pH! Također, ovaj tretman nije rezerviran samo za njegu kose u salonu, već se ona nastavlja i kod kuće s Acidic Bonding Concentrate šamponom, regeneratorom i i leave-in tretmanom. Kosa je nakon ovog tretmana dubinski nahranjena, zdrava i jednostavna za stiliziranje!

Također, još jedna bitna stavka u kreiranju željene blonde frizure jest personalan pristup. Nije svaka plava boja ista, a ponekad je zaista veliki izazov postići željenu nijansu plave. Zahvaljujući novim Redken Shades EQ Bonder Inside nijansama, Iced Piña, Lemon Icing i Honey Gold, Mistly Beige, Glossy Greige i Smokey Beige, s lakoćom možete postići željeni izgled kose! Ovaj proizvod poseban je i po tome što spaja funkciju tonera i bondera, a osim što s njim možete vrlo lako postići željenu nijansu, istovremeno pruža i dubinsku njegu kosi te je idealan ako želite postići svijetlu do jako svijetlu boju.

Sve navedeno se može primijetiti i na prekrasnim frizurama modela, iza kojih stoje poznati saloni i hvaljeni artisti. Artist Marko Listeš (Frizerski Salon LivingRoom) zaslužan je za pramenove s Flash Lift 6% Bonder Inside posvjetljivačem, nakon čega se koristi tretman ShadesEQ Bonder Inside u nijansi 9AG. Cijeli look je zaokružen s Acidic Bonding Concentrate tretmanom kako bi se dodatno nahranila kosa nakon bojanja. Da se oštećena kosa itekako može vratiti u život potvrđuje i omiljeni Splitski salon Hair Couture Studio Keko i artist Fehmir Rama. Na modelu je napravljen Acidic Bonding Concentrate tretman kako bi se kosa dubinski nahranila, a zatim je nanesen ShadesEQ Bonder inside u nijansama 10NW i 10WG na cijelu dužinu kose.Nadalje, kako izgledaju rezultati kada se na modelu radi Acidic Bonding Concentrate tretman prije bojenja prezentira Frida Hair Salon Zagreb i artist Marina Ivanković. Nakon ovog tretmana, na kosu je nanesen ShadesEQ Bonder inside u nijansi 10G na cijelu dužinu. Tretman je završen s Acidic Bonding Concentrate leave in kremom koju možete koristiti i samostalno kod kuće. Artistica Mateja Martinez je za Cut-Line Hair Studio (Varaždin) na modelu radila Acidic Bonding Concentrate tretman kako bi se kosa nahranila prije posvjetljivanja, a zatim ju je posvijetlila sa 6% Blonde Idol pastom. Na korijenu kose nanesen je ShadesEQ Bonder Inside u nijansi 7AG, a na dužine ShadesEQ Bonder Inside u nijansi 10AG. Za najbolje rezultate, na kraju je dodala i spomenutu Acidic Bonding Concentrate leave in kremu.Iz svega navedenog možemo zaključiti kako zdrava i obojena kosa ipak idu ruku pod ruku, stoga je pravo vrijeme da zakažete svoj termin u omiljenom frizerskom salonu i pružite svojoj kosi kvalitetnu njegu!


Foto: RedLight Production
Objavljeno: 28.04.2022. u 14:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p