KOSA

Koju četku koristiti ovisno o svom tipu kose?

...jer svaki tip kose treba posebnu vrstu njege!

Imati bujnu, zdravu i na kraju krajeva prekrasnu kosu nije jednostavan zadatak, a to može potvrditi svatko tko je barem jednom pokušao postići njezin besprijekoran izgled. Puno je faktora koji utječu na izgled kose, od genetike, vremenskog perioda u kojem se nalazimo, pa sve do načina tretiranja, koji uvijek može biti mrvicu bolji i ispravniji...

Kada je izgled kose u pitanju, zaista smo spremni isprobati sve i svašta kako bi ona izgledala zdravo i puna života. Zimi našu kosu baš i ne krase prethodni epiteti, pa je tako najčešće spljoštena, suha i vrlo često skrivana ispod tople zimske kape. U skladu s time, na našoj kozmetičkoj polici mogu se pronaći brojni preparati koji bi trebali pružiti kosi sve ono što joj nedostaje, od hranjivih seruma, pa sve do maski za kosu, no ponekad niti ovakva njega nije dostatna. Često se zna čuti kako je kosu potrebno tretirati kao najnježniju tkaninu, pa upravo zato treba pažnju obratiti i na četku koju svakodnevno koristimo za njezino raščešljavanje. Iako možda na prvu zvuči banalno, četka ima itekako veliku ulogu u samom izgledu kose, pa tako nesvjesno krivim njezinim odabirom doprinosimo neuglednom izgledu kose, a vrlo često i sami potičemo njezino pucanje i opadanje.

Kako svaki tip kose zahtijeva drugačiju njegu, isto tako je potrebno odabrati i prikladnu četku, koja će najbolje odgovoriti na njezine potrebe. Drvena četka sjajna je za sve tipove i dužine kose, a najbolje ju je koristiti za češljanje, kao i za stavljanje maske na kosu. Silikonski češalj idealan je za suhu i oštećenu kosu jer za razliku od drvenog puno je fleksibilniji te će se prilagoditi samoj kosi, bez popratnog čupanja, a što uglavnom dovodi do njezinog oštećivanja. Također silikonski češalj sjajan je i za tapiranje kose te za bojanje pramenova, a volimo ga jer uklanja elektricitet koji poprilično zna unazaditi izgled same frizure.

Titania drvena četka za kosu, Kutikula silikonski češalj

Četka s prirodnom dlakom prikladna je za normalnu i suhu kosu podložnoj ispucalim vrhovima, budući da odgovara osjetljivom tjemenu te pruža dodatan sjaj kosi. Minus ove četke jest taj što ne pomaže baš u njezinom raščešljavanju te nije prikladna za gustu i kovrčavu kosu. Gusta kosa zahtijeva nešto posebniju njegu, stoga je za ovaj tip kose idealna prozračna četka, koja se lako rukuje i na mokroj ili vlažnoj kosi.

Olivia Garden Finger četka, John Masters Organics Combo Paddle četka za kosu od veprove dlake

Foto: Instagram, Unsplash, Olivia Garden, John Masters, Titania, Kutikula
Objavljeno: 04.02.2020. u 11:18

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p