KOSA

Koliko često treba posjetiti frizera?

Jednostavni savjeti profesionalaca za ljepšu kosu

Kosa je definitivno jedan od najljepših ukrasa na našem licu, a kako bi bila što bujnija i postojanija, kosu je potrebno pravilno i redovito njegovati. Iako smo sigurni kako vam kada govorimo o njezi, prvo na pamet padaju različiti proizvodi, njega podrazumijeva i redovit posjet frizeru.

O njezi kose, savjetima i trikovima konstantno se govori jer korisnih informacija nikad nije previše, no ono o čemu je vrlo rijetko riječ je pitanje koliko puta je potrebno posjetiti frizera, odnosno šišati kosu?Možda niste znali, no redovito šišanje kose je vrlo važno kako bi ona ostala zdrava te izgledala lijepo i podatno, a vremenski period se razlikuje i ovisi o tipu te dužini kose. Naime, imate li dugačku ravnu kosu koji ne želite kratiti već održavati postojeću dužinu, posjet frizeru te kraćenje vrhova potrebno je prakticirati svakih 8-12 tjedana. Tako konstantno ćete imati istu dužinu, a kosa će biti svježa i lepršava te bez ispucalih vrhova.

S druge strane kada govorimo o kovrčama, priča je nešto drugačija. Žene s dugačkom kovrčavom kosom u prosjeku puno češće kosite različite uređenje za njezino ravnanje i stiliziranje koji uključuju iznimno visoke temperature te vrlo često nose podignutu kosu što u konačnici može naštetiti njezinom zdravlju. Osim što kovrčava kosa zahtjeva nešto više proizvoda za njegu od one ravne, zahtjeva i češći posjet frizeru što znači da termin trebate ugovoriti svakih 6 tjedana kako bi vaše kovrče bile postojane, a tekstura vlasi zdrava.

@negin_mirsalehi

Kratke frizure, bez obzira imate li ravnu ili kovrčavu kosu, zahtijevaju vrlo čest posjet frizeru želite li zadržati prvotnu dužinu. Nosite li bob, pixie frizuru ili neki sličan stil, termin kod frizera morate zakazati svakih 5 mjeseci. Ne budete li to činili vaša frizura će vrlo brzo izgubiti formu te se naći u prijelaznoj dužini koja najčešće nije laskava. Koliko često idete frizeru ne ovisi samo o dužini i teksturi kose, već i o načinu na koji ste šišani. Ako imate stepenasto stiliziranu kosu, posjet frizeru obavezan je svakih 6-8 tjedana kako bi se održala forma, ali i kako bi vrhovi bili što zdraviji jer su oni kod ovog stila šišanja u fokusu. Također, nosite li šiške radi se o frizuri koja zahtjeva najčešći posjet frizeru, a ipak koliko često ovisi o brzini rasta vaše kose, no gotovo uvijek se radi o otprilike 3 tjedna. Sigurni smo da znate da je samo zdrava kosa lijepa kosa, stoga bez obzira na to koju frizuru imate, ponajprije koristite pravilne proizvode namijenjene vašem tipu te ne zaboravite redovito odlaziti frizeru kako bi iz vaše kose dobili ono najbolje.

Foto: Instagram
Objavljeno: 04.04.2019. u 11:30
Tagovi: kosa, trendovi kosa

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p