KOSA

Koliko puta je potrebno šamponirati kosu?

Znamo kako do savršeno čiste i nahranjene kose!

Općenito kada je beauty svijet u pitanju, postoji toliko različitih teorija i mitova koji se u njemu mogu pronaći, da ne iznenađuje previše činjenica kako se u ovom svijetu često i izgubimo. Kvalitetna njega lica, kao i kose, stavke su koje su nam u ovom svijetu daleko najbitnije. Čišćenje lica poprilično je individualno te svatko pokušava pronaći najbolju alternativu za sebe, dok smo čišćenje kose uvijek smatrali ne toliko vrijednim naše pažnje...

Pranje kose spada u našu higijensku naviku te je riječ o navici koju radimo gotovo cijeloga života, no iako iza sebe imamo poprilično bogato iskustvo, znači li to da zaista radimo sve ispravno? Tako vam se sigurno mali milijun puta dogodilo da operete svoju kosu, a ona jednostavno nije u potpunosti čista te ne poprima sjajan izgled kakav bismo željeli. U takvim situacijama najčešće ćemo promijeniti proizvode s kojima čistimo kosu te u svoju rutinu uvrstiti neke nove, bolje, s inovativnijim formulama i sastojcima. S druge strane, možda uopće nije problem u odabir odgovarajućeg šampona, već u načinu na koji pristupamo samoj kosi?

Šampon i regenerator osnovni su proizvodi u njezi i čišćenju kose, a kosu je obavezno šamponirati dva puta ako je riječ o kratkoj kosi te tri puta ako je kosa ispod ramena. Stvar je u tome da se kosa prvim pranjem čisti, dok se drugim pranjem pere. Iako je riječ o sličnim terminima, razlika je u tome da to što nam se kosa zapijenila ne znači da je ona čista, pogotovo zato što puno šampona zadrži kemijske spojeve zbog kojih kosa naizgled ista čistom.

Općenito kada kosu peremo, ona se prvim pranjem manje pjeni, nego kada taj postupak ponavljamo, zato što kada drugi put nanesemo šampon, na kosi bude manje masnoća, pa se i šampon više pjeni. Dakle, na prvo šamponiranje gledajte kao na osnovni postupak koji će ukloniti sve nečistoće s kose, dok će drugo šamponiranje biti dubinsko djelovanje koje zapravo želimo vidjeti na svojoj kosi.

Objavljeno: 22.04.2020. u 12:34
Tagovi: kosa, trendovi kosa

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p