KOSA

Koristite li cijelo vrijeme krivo maske za njegu kose?

Njega kose koja čini razliku
Imati zdravu kosu prekrasnog izgleda jedan je od većih izazova u svakodnevnoj njezi, pogotovo ako ju izlažete toplinskim uređajima za stiliziranje. S druge strane postoje proizvodi koji su sjajni saveznici dubinske njege i koji bi se trebali pronaći nadohvat ruke, a pravi primjer takvih proizvoda su maske za njegu kose!

Koliko god mislili da znamo sve o korištenju maski u njezi kose, ipak postoje greške u njihovoj primjeni zbog kojih očekivani rezultati izostaju. Općenito, maske za njegu kose su sjajan saveznik ako želite poboljšati i očuvati zdravlje svoje kose. Postoji mnogo različitih maski za kosu na tržištu, pa je važno da odaberete onu koja odgovara vašim potrebama, stoga ako je vaša kosa suha, odaberite masku koja hidratizira i hrani kosu. Ako pak imate oštećenu kosu, tražite masku koja ju obnavlja i jača.

Kako pravilno koristiti masku za njegu kose?

Prije nanošenja maske, operite kosu šamponom i isperite ju temeljito, a zatim uklonite višak vode iz kose blagim pritiskanjem ručnika. Nanesite masku ravnomjerno na vlažnu kosu, a možete koristiti češalj ili prste kako biste je ravnomjerno rasporedili po cijeloj kosi, od korijena do vrhova. Pripazite da izbjegnete nanošenje maske na vlasište! Masku nježno umasirajte u kosu kako bi se svi sastojci ravnomjerno rasporedili i prodrijeli u vlasi, a masiranjem ćete poboljšati i cirkulaciju vlasišta te potaknuti rast kose.

Budite strpljivi jer većina maski treba ostaviti na kosi najmanje 10-20 minuta kako bi sastojci imali vremena da prodru u vlas. Za dubinsko tretiranje, možete ostaviti masku na kosi i duže vrijeme, čak i preko noći. Također, sjajan trik je i zatvoriti masku ručnikom ili kapom jer će pod toplinom sastojci maske biti učinkovitiji. Nakon što je maska dovoljno dugo djelovala, isperite kosu toplom vodom dok se potpuno ne ukloni, a zatim možete stilizirati kosu. Nakon korištenja kosa će vidno sjajnija, zdravija, mekša te jednostavnija za oblikovanje.
Foto: Instagram
Objavljeno: 31.05.2023. u 11:05
Tagovi: maske, njega kose, kosa

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p