KOSA

Kosa vam je suha, lomljiva i bez sjaja? Onda ovaj šampon i regenerator morate isprobati!

Proizvodi koje voli baš svaki tip kose, a posebno ona kovrčava!

Nakon povratka s godišnjeg odmora, ono što prvo napravimo jest to da zakažemo termin u omiljeni frizerski salon. Koliko god da smo uživali u svim ljetnim aktivnostima, naša kosa se s time baš i ne bi složila, pa tako poprima suh, beživotan izgled te ju je nemoguće stilizirati. Direktno izgaranje kose suncu, morskoj soli, ali i stalno vezanje gumicom itekako je ostavilo traga na njezino zdrave, a samim time i na izgled, stoga je izrazito važno svakodnevnu njegu učiniti nešto bogatijom!

Iako puno više pažnje posvećujemo hranjivim maskama za kosu i drugim silnim preparatima u koje polažemo sve nade da će napraviti pravo malo čudo na našoj kosi, za vidljive i dugoročne rezultate važnije je obratiti pažnju na proizvode s kojima gotovo svakodnevno tretiramo kosu. Tu naravno mislimo na šampone i regeneratore, proizvode koje možemo pronaći u baš svakoj kupaonici, a koji su zapravo puno više od standardne higijene. Općenito odabir šampona i regeneratora važan je zato što njihovo djelovanje uvelike utječe na finalni izgled same kose, ali i njezino održavanje koje je nakon ljeta poprilično zahtjevno. Također, u želji da njega bude što intenzivnija, nerijetko znamo odabrati poprilično agresivne proizvode koji na kraju stvore puno više štete, nego koristi.Upravo zato proizvodi za njegu kose koji sadrže aktivne sastojke te su istovremeno blagi prema samoj kosi nešto su što se mora pronaći nadohvat ruke, a sjajan primjer je Dove Clarify & Hydrate linija šampona i regeneratora za kosu.
Dove Clarify & Hydrate šampon za kosu sadrži aktivni ugljen koji pročišćava masnu kosu od korijena do vrhova te uspješno uklanja svu nečistoću bez njezinog oštećenja. Osim čišćenja kose, ovaj šampon ima i drugu ulogu, a to je da prodire duboko u vlakna kose te ju postepeno njeguje i hrani. Kako bi njega bila kompletna, ovaj šampon najbolje je upotpuniti s Dove Clarify & Hydrate regeneratorom, koji dubinski hidratizira i osnažuje vlasi te je kosa nakon korištenja mekana, sjajna i jednostavna za stiliziranje.Iako su navedeni proizvodi idealni za svaki tip kose, pa i onu obojenu, ova linija posebno će se svidjeti kovrčavoj kosi koja je ujedno i najzahtjevnija za održavanje. Činjenica jest da kovrčava kosa najbolje izgleda kada je prirodna i 'savršeno nesavršena', ali kako bi njegovali taj opušteni look, kovrče moraju zadržati svoj zdrav i pravilan oblik. Također, petljanje kose i njezino raščešljavanje jedan je od izazova u njezi ovakve kose, no tom problemu uspješno će doskočiti Dove Clarify & Hydrate šampon i regenerator, a koji ne sadrže sulfate!

O štetnosti sulfata u posljednje vrijeme se ne prestaje pričati, a riječ je o sastojcima koji uklanjaju prirodna ulja i proteine s kose te oštećuju njezinu folikulu. Upravo zato je neophodno za svaki tip kose, a posebno onu kovrčavu, uvrstiti u njegu proizvode koji ne sadrže ovaj sastojak kako bi kovrče bile bujne, a kosa zdrava i nahranjena.

Definitivno je riječ o proizvodima koje kada jednom testirate, sigurno ćete im se uvijek iznova rado vraćati!

Dove Clarify & Hydrate šampon

Dove Clarify & Hydrate regenerator

Foto: Unsplash, Pexels, Dove
Objavljeno: 07.09.2021. u 10:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p