KOSA

Mitovi o kosi na koje što prije treba zaboraviti

Ljepota kose počinje s njezinom pravilnom njegom
Za kosu se često kaže da je najljepši ukras žene i njezinom lijepom izgledu težimo baš svi. No, sigurno ste do sada dobro upoznati s činjenicom da dobar izgled naše kose, i prije svega njezino zdravlje, nije baš jednostavno postići. Brojni mitovi koji redovito cirkuliraju beauty svijetom sasvim su dovoljna prepreka na putu ka njegovanoj kosi, stoga u nastavku otkrijte najčešće mitove na koje morate što prije zaboraviti kako bi vaša kosa postigla svoj maksimum.

Koliko je njegovana kosa bitna ženama potvrđuje i činjenica kako se brojni mitovi o njezinoj njezi prenose s koljena na koljeno, pa tako korijeni nekih mitova o kosi mogu biti sasvim besmisleni, dok drugi imaju poneko istinito pokriće. Tajna prekrasnog izgleda kose leži u pravilnom pristupu, koji opet mora biti oslobođen od svih mitova koji taj pristup unazađuju.

Rast kose potiče često šišanje

Ovo je vjerojatno najčešći mit koji ste o kosi do sada mogli čuti. Duga kosa nešto je čemu mnogi od nas teže, ali često šišanje kose ne utječe ni na koji način na folikule koji su ključni za njezin rast. Kosa raste najviše po dva centimetara mjesečno, bez obzira koliko često ju vi šišali. Šišanje vrhova vam može pomoći da postignete gustoću kose jer kada su vrhovi ispucali, kosa izgleda rjeđe. Zato ako želite ubrzati rast kose, više se fokusirajte na preparate koji će ju nahraniti te tako potaknuti na brži rast.

Hladna voda potiče sjaj kose

Iako bi mnogi od nas izdvojili kosu kao najdraži dio na tijelu, ona ipak ne sadrži žive stanice, pa samim time ne reagira na toplinu. Drugim riječima, naša kosa ne voli nikakve ekstreme kada je temperatura vode u pitanju, pa tako jako vruća voda može dovesti do njezinog isušivanja, dok s druge strane jako hladna voda dovodi do našeg smrzavanja. Za sjaj kose nije potrebno smrzavati se ispod tuša, već jednostavno koristiti odgovarajući regenerator.

Oštećena kosa može se oporaviti

Pobijanje ovog mita razočarat će mnoge, no istina je takva da je oštećena kosa - oštećena. Iako veliki broj kozmetičkih proizvoda obećavaju oporavak ispucalih vrhova, riječ je zapravo o vanjskom efektu koji kosu zaglađuje, pa se ne primjećuje toliko njezina ispucanost, što s druge strane ne znači da kosa zaista nije ispucala. Ako ne želite ispucale vrhove 'gurati pod tepih' raznim preparatima, jedino pravo rješenje je zapravo šišanje.

Često pranje kose utječe na njezino ispadanje

Pranje kose zapravo nema nikakve veze s njezinim ispadanjem te je neuobičajeno ispadanje kose zapravo dermatološki problem. Čestim pranjem kose možete jedino potaknuti njezino učestalije mašćenje ili pak potaknuti stvaranje peruti. Šamponiranje je namijenjeno isključivo za uklanjanje viška masti i prljavštine s tjemena, pa je najbolje prati kosu 3 puta tjedno kako bi ono bilo svrhovitije.

 

Foto: Instagram
Objavljeno: 13.02.2019. u 14:37

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p