KOSA

Muči vas elektricitet u kosi? Znamo uz koje ćete proizvode pobijediti ovu dosadnu pojavu!

Njega koju će vaša kosa obožavati!

Vremenska prognoza u zadnjih dana uglavnom je u znaku hladnog i suhog vremena, a vjerujemo da ste primijetili kako je zbog toga vaša kosa neposlušnija nego obično. Hladnoća može biti veliki neprijatelj našem izgledu u smisli da isušuje kožu, usne su nam češće ispucane, a kosu ne možemo ukrotiti zbog statičkog elektriciteta. Ovoj iznimno dosadnoj pojavi možete stati na kraj, a mi vam otkrivamo uz koje proizvode!

Elektricitet nastaje kada se naša kosa trlja o drugačiji materijal koji stvara električni naboj. Ova pojava je češća zimi zbog odjeće koju nosimo, ali i zbog suhoće. Zbog toga tijekom ovako hladnih i suhih razdoblja, kada je količina vlage u zraku minimalna, naša kosa postaje neukrotiva. Također, stalna izloženost grijanju tijekom zime razgrađuje kutikule kose što doprinosi dehidraciji. No, tome se može stati na kraj, a pogađate, rješenje je dovoljna količina hidratacije i pokoji proizvod za stiliziranje.


Kako biste izbjegli veliku suhoću tijekom hladnih razdoblja vaša rutina pranja kose bi trebala izgledati ovako: izaberite šampon koji ima snažna hidratantna svojstva, nemojte preskakati regenerator, a možete uvesti i prirodna ulja u vašu njegu kose. Osim toga, kosu ne biste trebali prečesto prati jer se tako gube priroda ulja i potiče daljnje isušivanje. Svakako preporučujemo da izbjegavate pjene za stiliziranje, lakove za kosu ili suhe šampone, jer pogađate - isušuju kosu. Uz sve navedeno, proizvodi poput sprejeva i regeneratora koji se ne ispiru bit će vaši najveći saveznici u borbi protiv nemilosrdnih zimskih uvjeta. Najbolje proizvode koje će vaša kosa obožavati tijekom zime jer će joj pomoći zadržati dovoljnu količinu vlage, potražite u galeriji.

Wella Invigo Nutri-Enrich Nourishing Anti-Static Spray, Ouai Leave-In Conditioner

Color Wow Dream Coat Supernatural Spray, Garnier Fructis Sleek & Shine Anti-Frizz Serum

Redken Frizz Dismiss Anti Static Oil Mist, Kérastase Discipline Fluidissime Anti-Frizz Smoothing Spray

Foto: Instagram, Redken, Kérastase, Color Wow, Garnier, Wella, Ouai
Objavljeno: 09.02.2023. u 14:33
Tagovi: njega kose, kosa

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p