KOSA

Najbolja njegujuća ulja za kosu koja ostavljaju prekrasan miris

Znamo kako vratiti u život suhu i lomljivu kosu!

Ovih dana vrlo često se razgovara o tome kako vrijeme koje provodimo u zatvorenim prostorijama ima itekako negativan utjecaj kada je izgled naše kože lica u pitanju. No, suha koža kojoj je hitno potrebna dubinska hidratacija nije jedini beauty problem s kojim se ovih dana suočavamo, a tome itekako može posvjedočiti i naša kosa, kojoj je hitno potreban oporavak!

Boravak u zagrijanim prostorijama gdje cirkulira suhi zrak ne ostavlja samo štetne posljedice kada je koža u pitanju, već od istih 'boljki' pati i naša kosa. Zbog cijele situacije s korona virusom, zatvaranjem frizerskih salona, pa njihovim ponovnim otvaranjem, ali i popratnim gužvama u istima, održavati lijep izgled kose postao je poprilično veliki izazov. Osim što se borimo s njezinom suhoćom, također zbog nezadovoljavajućeg izgleda i teškoća u stiliziranju, kosu najčešće držimo zavezanu u visoki rep ili punđu, kao brzo rješenje koje navedene poteškoće gura pod tepih. No, često držanje kose zavezanu može dovesti do njezinog pucanja i oštećivanja, a još veći problem nastaje kada se vlas toliko ošteti da dolazi do ispadanja kose.

Osim što bi trebalo smanjiti ovu nezahvalnu naviku vezanja kose, također bi bilo poželjno u svoju svakodnevnu rutinu unijeti i jednu poželjnu naviku njege, a to je korištenje hranjivih ulja. Iako smo spremni uložiti svu energiju prilikom potrage za idealnim šamponom i balzamom, sva pažnja zapravo bi trebala biti usmjerena u odabir kvalitetnih ulja za njegu kose, budući da jedino oni kao takvi mogu pružiti kosi dubinsku njegu. Unazad nekoliko godina korištenje ulja u njezi kose bilo je u potpunosti nezamislivo jer je veliki broj ulja ostavljalo mastan trag, no danas na tržištu možete pronaći sjajne formule za njegu od kojih kosa poprima zdrav i sjajan izgled, s pomno odabranim uljima i vrlo mirisnu notu.

U nastavku smo izdvojili hranjiva ulja koja će preporoditi izgled vaše kose, a kako biste pospješili njihovo djelovanje, otkrit ćemo vam i maleni trik; ulja uvijek nanesite na vrhove kose, a potom ju zamotajte u ručnik ili kapu kako bi kosa zadržavala toplinu. Tako ćete najbolje iskoristiti hranjive sastojke koji krase ovaj sjajan proizvod!

Chanel Chance Eau Tendre ulje za kosu, Kérastase Elixir Ultimeregenerirajuce ulje bez sjaja

Melvita Argan Oil, Ouai Haircare Rose Hair & Body Oil

Moroccanoil Treatment, Olaplex No. 7 Bonding Oil

Foto: Instagram, Chanel, Kerastase, Melvita, Ouai, Moroccanoil, Olaplex
Objavljeno: 03.12.2020. u 14:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p