KOSA

Najbolja ulja za njegu suhe i oštećene kose

Najbolja ulja koja se isplati imati u svojoj kolekciji!

Nakon povratka s godišnjeg odmora, ono s čime se prvo uhvatimo u koštac jest s izgledom kose. Nakon mora i sunca, kosa izgleda poprilično neugledno, suho, ispucalo te je pravi izazov njezino stiliziranje. Upravo zato je neophodno obogatiti njegu hranjivim proizvodima koji će nahraniti vlas od korijena do vrhova, a zahvaljujući kojima ćete barem na neko vrijeme odgoditi šišanje!

I dok većina nas prvo nakon povratka s godišnjeg odmora zakazuje termin u omiljenom frizerskom salonu, s ciljem šišanja suhe i ispucale kose, oni kojima je šišanje zadnja opcija spas će potražiti u učinkovitim proizvodima za njegu kose. O njezi kose ne možemo govoriti, a da se ne dotaknemo hranjivih ulja, koja su se pokazala kao sjajan saveznik nahranjene kose. Odnos prema uljima poprilično se mijenjao tijekom godina, budući da je ne tako davno ideja stavljanja ulja na kosu bila u potpunosti nezamisliva. Danas više ne govorimo o masnom izgledu nakon ovog tretmana, već o dubinski nahranjenoj kosi koja pršti od zdravlja.

Formule današnjih ulja puno su fluidnije te ih nije potrebno ispirati kako bi se izbjegao neželjeni mastan izgled, već ih je najbolje koristiti na čistoj, mokroj kosi, a zatim ju dobro raščešljati te potom krenuti sa stiliziranjem. Ulja osim što će kosi pružiti podatnost, istovremeno će ju zaštititi od grubog postupanja toplinskim uređajima te zagladiti vlasi. Ako je vaša kosa izrazito suha i oštećena, ulje možete koristiti i tako da ga nanesete obilno na vrhove, zavežete u punđu i zaštitite kapom te ostavite da se upija tijekom noći. Sljedeće jutro temeljito sve operite, a kosa će biti ponovno vraćena u život!

U nastavku smo izdvojili nekoliko genijalnih ulja koja vrijede baš svaku kunu!

Ouai Hair Oil, L'Oréal Paris Elvive Extraordinary Oil Deep Nourishing Treatment

Klorane Protective Oil with Ylang-Ylang Wax

Olaplex No.7 Bonding Oil, Gisou Honey Infused Hair Oil

Foto: Instagram, Gisou, Oplaplex, Klorane, Ouai, L'Oreal Paris
Objavljeno: 22.09.2021. u 14:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p