KOSA

Najbolji šamponi za kovrčavu kosu kao iz frizerskog salona!

'Must have' proizvodi za neukrotive kovrče!

Postoji ona stara beauty želja kako svi s ravnom kosom žele kovrčavu, ali ipak iako predivna, kovrčava kosa krije brojne zamke prilikom njege koje se nikako ne smiju zanemariti. Naime, kovrče je prije bilo kakvog stiliziranja potrebno tretirati adekvatnim preparatima koji će kosi podari sjaj, elastičnost i definiranost, a tada se šampon za pranje nameće kao jedan od najbitnijih 'saveznika'.

Kao što smo spomenuli, kovrčava kosa može biti vrlo zahtjevna za održavanje, a pogotovo ako vaše kovrče nisu u potpunosti definirane, a to želite postići. Jedna od prednosti ovakvog tipa kose je činjenica da uvijek imate frizuru, ali ipak nije dovoljno samo prosušiti kosu i misliti da će 'to biti to'. Prvi korak u njezi bilo koje vrste kose je pranje pa sukladno tome niti kovrčava kosa nije iznimka. Dobar šampon je jedan od najvažnijih elemenata, a kako biste bili sigurni da će vaše kovrče biti lijepe i podatne, valja odabrati onaj koji su namijenjen upravo spomenutom tipu kose.

Kvalitetan šampon za kosu mora čistiti vlasi i tjeme bez da ih opterećuje, a idealno je da njegova formula sadrži minimalno štetnih elemenata koji kosu samo navikavaju na preparate koji joj nužno i nisu potrebni. Kod kovrča bitno je zadržati elastičnost i formu, ali i obilno hidratizirati te hraniti vlasi koje će potom dobiti prekrasan prirodni sjaj. Također, osim šampona vrlo je važan i izbor regeneratora, a ono na što tu treba pripaziti je da proizvod dobro i temeljito isperete kako ne biste netom nakon sušenja kose dobili 'mastan' dojam.

Prilikom odabira šampona za kovrčavu kosu valja uzeti u obzir da je svaka kosa drugačija i zahtjeva nešto istraživanja kako biste došli do proizvoda koji zaista najbolje djeluje, ali ipak na tržištu postoji nekoliko favorita što se tiče šampona za kovrče, a kako bismo vam olakšali potražnju, u nastavku smo ih i izdvojili!

Kérastase Aura Botanica, Garnier Fructis Curl Nourish Sulfate-Free

Leonor Greyl Shampooing Reviviscence Specific Shampoo, L'Oreal Paris EverCurl Hydracharge Sulfate Free

Herbal Essences Bio Renew Hydrating Shampoo, Aveda Be Curly

Foto: Instagram
Objavljeno: 20.01.2021. u 14:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p